Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a declarat, luni, ca Biroul Permanent a fost informat despre o solicitare a DNA cu privire la unele documente privind ASF, precizand ca aceasta nu respecta uzantele, pentru ca trebuie adresata presedintelui Senatului.

Dumitrescu a declarat ca solicitarea venita din partea DNA este semnata de "un sef de sectie si de doi procurori" si adresata Senatului, "scrisa cu pixul", in atentia Secretarului General, in care se solicita niste documente. Dumitrescu a tinut sa precizeze ca Directia Nationala Anticoruptie cere ca aceste documente sa fie transmise pana pe 11 februarie, noteaza Mediafax.

"Pentru a da curs acestei solicitari, Biroul Permanent a mandatat Secretarul General sa transmita chiar astazi solicitatorilor ca adresarea sa se faca conform cu uzantele si cu procedurile existente in Parlamentul Romaniei, prin seful institutiei, dupa care ii dam curs. Nu e problema de a nu da curs unei solicitari, ci pur si simpu de a proceda regulamentar si oficial", a explicat Dumitrescu.

El a explicat ca cererea DNA trebuie adresata presedintelui Senatului, care o trimite Biroului Permanent, care decide la ce comisie se trimite, sau daca se trimite la Secretarul General. Intrebat daca documentele cerute de Directia Generala Anticoruptie se refera la ASF, Cristian Dumitrescu a confirmat acest lucru.

"Nu e vorba de asta, ca noi dam toate infomatiile, cu circuitul documentelor, proiectul de lege. Sigur, el poate fi luat si din Monitorul Oficial, dar probabil ca aceasta este procedura, nu cunosc", a spus senatorul PSD. Solicitarea DNA, desi aflata in mapa membrilor Biroului Permanent al Senatului, nu a fost inclusa si in mapa presei.

Citeste si:
ASF: Corespondenţa, raportările, informaţiile vor fi transmise doar...
ASF: Corespondenţa,...

Procurorii DNA au cerut Parlamentului si Guvernului sa le puna la dispozitie, pana marti, in dosarul Carpatica, mai multe documente legate de OUG despre care exista suspiciunea ca ar fi fost emisa pentru a proteja interesele firmei de asigurari Carpatica, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat ca procurorii DNA au transmis adrese Parlamentului si Guvernului la sfarsitul saptamanii trecute, iar "termenul limita" de predare este marti, solicitarile fiind facute in acord cu prevederile noilor coduri penal si de procedura penala.

Documentele solicitate vizeaza Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a redus numarul membrilor board-ului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si a impus o serie de criterii profesionale, prin care s-ar fi urmarit protejarea intereselor firmei de asigurari Carpatica. In cazul in care Parlamentul si Guvernul nu vor transmite DNA documentele solicitate in dosarul Carpatica, procurorii ar putea sa solicite ridicarea acestor acte.

Citeste si:
Newsweek: Cum și-a ascuns primarul Mutu, PSD, șase apartamente
Newsweek: Cum și-a ascuns...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
OTP Bank România anunță măsuri pentru clienții cu credite în derulare
Setari Cookie-uri