"Wiener Staedtische isi va transforma cele 40 de procente detinute din Kardan Financial Services B.V., actionarul majoritar al TBIH Financial Services, intr-o participatie directa de 60% la TBIH Financial Services", se arata in comunicatul companiei.

In momentul tranzactiei, activele TBIH se ridicau la valoarea de 270 milioane de euro, se mentioneaza in comunicat. "Extinderea controlului nostru asupra TBH va contribui la dezvoltarea afacerilor noastre in Europa Centrala si de Est", a declarat, in comunicat, directorul Wiener Staedtische, Gunther Geyer, informeaza NewsIn.

Aceasta tranzactie va facilita accesul Wiener Staedtische la piata pensiilor private din Europa Centrala si de Est, aflata in plina dezvoltare, se mai afirma in comunicat.

TBIH este un grup de servicii financiare specializat in pietele din Europa Centrala si de Est. Prin intermediul TBIH, Wiener Staedtische detine participatii la urmatoarele companii de asigurari: Bulstrad-Group (Bulgaria), Helios Insurance (Croatia), GPIH (Georgia) si Omniasig Life din Romania. Aceasta din urma apartine de grupul Omniasig. Wiener Staedtische detine deja 50% din capitalul Omniasig Life prin Omniasig, la care grupul austriac are o participatie directa de 70,71%. Participatia TBIH in Omniasig Life este de 49,96%.