Veniturile nele ale grupului s-au ridicat anul trecut la 535,4 milioane lei, a anuntat marti Garanti. Soldul creditelor acordate de Garanti Bank s-a majorat cu 15,7%, la 6,74 miliarde lei, iar depozitele atrase au avansat cu 40%, la 5,73 miliarde lei, conform Mediafax.

Creditele acordate segmentului corporate au inregistrat cea mai mare crestere, de 28%, urmate de cele acordate IMM-urilor, cu 8,6%, si cele pentru retail, cu 10,8%.

"Obiectivul nostru este sa continuam evolutia ascendenta si in 2016, pe toate segmentele de business, si sa ne dezvoltam portofoliul in mod echilibrat, pentru a satisface nevoile clientilor nostri", a declarat intr-un comunicat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania.

Citeste si:

Totodata, Garanti Bank si-a majorat cota de piata, ajungand a zecea banca din sistem, potrivit datelor proprii.
Garanti Credite de Consum a consemat un profit de 24,1 milioane lei, iar Garanti Leasing a avut un rezultat de 11 milioane lei.

Grupul Garanti Romania este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare banca din Turcia din punct de vedere al capitalizarii bursiere. Anul trecut, TGB a inregistrat un venit net consolidat de3,61 miliarde lire turcesti (1,15 miliarde euro), iar volumul activelor a ajuns la 279,65 miliarde lire turcesti (88,53 miliarde euro).

Grupul detine pe plan local Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA), avand in total peste 500.000 de clienti.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock