Una dintre masurile incluse in proiectul legii care va reglementa piata asigurarilor auto obligatorii RCA, pe segmentul firmelor de transport, va fi constituirea unui fond temporar de compensare in cazul daunelor mari, care va fi finantat de catre asiguratori si transportatori si, posibil, de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat, miercuri, presedintele ASF, Misu Negritoiu, in cadrul unei conferinte de presa

ASF va crea un fond temporar de compensare a daunelor mari pentru vatamari corporale pe polite RCA
Masura este aplicata in contextul in care dimensiunea desp[gubirilor pentru v[t[m[ri corporale platite victimelor accidentelor rutiere a crescut in 2015 si 2016, in special in cazul accidentelor petrecute in strainatate, conform News.ro.

”Dimensiunea pagubelor platite victimelor accidentelor reprezinta un impact major pe aceasta piata, mai ales in cazul accidentelor petrecute in strainatate. Circa 50% din cheltuielile cu despaguburile de acest gen merg pe piata externa, unde nu exista limite”, a spus Negritoiu.

Masura face parte dintr-un set de masuri propuse de ASF pentru a veni in sprijinul transportatorilor, in contextul in care acestia au criticat deseori modul in care autoritatea administreaza piata RCA. Printre masurile anuntate se numara reorganizarea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), in scopul construirii unei baze de date complete.

In plus, ASF vrea revizuirea sistemului bonus-malus, astfel incat sa incurajeze mai bine comportamentul responsabil al asiguratilor. In completarea acestei masuri, proiectul legii prevede si folosirea de tehnici moderne de monitorizare a comportamentului soferilor in trafic.
Masurile destinate firmelor de transport vin in contextul in care transportatorii au criticat deseori activitatea ASF si au cerut inghetarea tarifelor RCA. Proiectul legii RCA ar putea fi adoptat luna aceasta de catre Parlament.

Sursa foto: nata-lunata / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri