Grupul olandez A&D Pharma Holdings, proprietarul retelei romanesti de farmacii Sensiblu, a anuntat un pret preliminar intre 1,75 si 2,25 euro/actiune, pentru oferta publica initiala care se va derula la Bursa din Londra, a declarat analistul Bram Buring de la Wood.
Dimensiunea ofertei publice descrisa de intervalul de pret 1,75 - 2,25 Euro/actiune este de 120 si 155 milioane Euro, mai spune Buring, analist la banca de investitii ceha Wood. Actionarii lui A&D Pharma ofera un pachet de aproximativ 34,5% din actiunile companiei sub forma Certificatelor Globale de Depozit (Global Depositary Receipts), a mai observat Buring.

La inceputul tranzactiilor cu titlurile A&D Pharma pe Bursa de la Londra, analistii de la Wood se asteapta la o valoare de piata a companiei situata intre 350 si 450 milioane euro.

Initial, A&D Pharma, proprietarul Sensiblu si Mediplus, al carui actionar majoritar este fondul de investitii olandez Sograno, anuntase ca intentiona sa listeze 25% din actiunile companiei la London Stock Exchange.

Oferta publica initiala va include si actiuni detinute de actionarul majoritar, fondul de investitii olandez Sograno.

Oferta de pret multiplica de 1,4-1,8 ori suma vanzarilor companiei din 2005, spune Buring, amintind ca anul trecut A&D Pharma a afisat vanzari totale de 247,3 milioane euro. Indicatorul Pret/vanzari, imparte pretul unei actiuni la vanzarea calculata pe o actiune si este un instrument cu ajutorul caruia investitorii evalueaza performanta unei companii care genereaza vanzari, dar nu are o istorie semnificativa a castigurilor.

Potrivit Reuters, care citeaza un comunicat al companiei, A&D Pharma a declarat ca oferta publica initiala ii va urca pozitia pe piata, ii va permite sa se apropie de principalii competitori de pe piata internationala si ii va deschide accesul pe pietele internationale de capital.

Grupul A&D Pharma a anuntat ca l-a numit drept presedinte pe David Ebsworth, care a activat in cadrul sectorului farmaceutic in ultimii 25 de ani. Acesta a fost seful firmei britanice de biotehnologie Oxford GlycoSciences in 2003 cand grupul pe care il conducea a fost achizitionat de firma Celltech Group Plc pentru suma de 101 milioane de lire sterline (188 milioane de dolari).

A&D Pharma este o societate olandeza de tip holding, care detine cea mai mare activitate farmaceutica integrata de distributie si retail din Romania. Fondat in 1994, grupul cuprinde liderul in distributia de produse farmaceutice Mediplus", si cea mai mare retea nationala de farmacii Sensiblu". Cifra de afaceri consolidata a Grupului s-a ridicat la 247,3 milioane euro in 2005. Vanzarile totale ale grupului au depasit 147,9 milioane euro pe primele sase luni din 2006. Vanzarile Grupului au crescut cu o rata anuala compusa (CAGR) de 61% intre 2003 si 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri