Acceptarea ca membru corespondent a avut loc in cadrul conferintei anuale a EFBS, desfasurata in perioada 10-13 octombrie 2006 la Dubrovnik. HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie a anului trecut cu un produs de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, se aminteste in comunicat.

EFBS a fost infiintata in 1962 si are membri din 14 tari. Federatia promoveaza detinerea de locuinte in proprietate privata, apara interesele membrilor sai pe langa organismele europene si incurajeza schimbul de experienta intre membrii sai. "impreuna membrii asociatiei cumuleaza o cota de piata considerabila in domeniul finantarii de locuinte. Media cotei de piata pe pietele europene importante este de 30%", se arata in documentul citat.

HVB Banca pentru Locuinte si-a majorat in aceasta saptamana capitalul social cu 47,5 milioane lei si.a lansat noi produse de economisire-creditare cu dobanzi de pana la 4,5% la creditul in lei - "cea mai mica dobanda pe piata romaneasca a creditului in moneda nationala", potrivit reprezentantilor bancii. HVB Banca pentru Locuinte este a doua banca de acest tip de pe piata romaneasca, dupa Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si avea, la sfarsitul primului semestru al anului, active de 36,9 milioane lei (10,3 milioane euro), potrivit datelor bancii centrale.