Actiunile companiei Mechel Targoviste (simbol COS) vor fi retrogradate in categoria a III-a in a Bursei de Valori Bucuresti deoarece nu au profit si nu au un flux de schimburi continuu.

Comisia de Admitere la Tranzactionare din cadrul Bursei de Valori Bucuresti a stabilit, in sedinta din 16 octombrie 2006, ca Mechel Targoviste nu mai indeplineste doua dintre criteriile prevazute pentru actiunile cotate la categoria a II-a si a emis un aviz consultativ catre Consiliul Bursei, in care a propune retrogradarea actiunilor societatii in categoria a III-a de actiuni din Sectorul Titluri de capital.

"Mechel nu indeplineste doua dintre criteriile cerute societatilor din categoria a II-a, respectiv sa inregistreze profit pentru ultimul exercitiu financiar sau pentru cel putin doua dintre ultimele trei exercitii financiare si sa aiba o rata anuala a zilelor de tranzactii de minimum 40%, societatea avand o rata de 11,35% in anul 2006", potrivit lui Viatcheslav Shmzga, directorul general al Mechel Targoviste.

Principalii actionari ai Mechel sunt compania Mechel International Holdings AG, cu 86,6% din capitalul social, si SIF 5 Oltenia, cu o detinere de 8,92%.

Actiunile companiei se tranzactioneaza in prezent la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti (simbol COS), incepand din 30 ianuarie 1988. Ultima tranzactie cu aceste titluri a fost efectuata in sedinta din 19 octombrie, la un pret de 0,77 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei Mechel Targoviste este de 53,014 milioane lei, reprezentand 0,07% din capitalizarea totala a Bursei de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.