Conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro este sustinuta de MoneyGram. Mastercard este Innovation partner iar BCR este technology enabler al evenimentului. Alpha Bank este partener pe zi iar sponsorii evenimentului sunt Citi Romania, Namirial Group, Patria Bank, EY Romania, APERO si 7Card.

Reprezentatul ARB este de parere ca vor aparea numeroase probleme care trebuie rezolvate, in ceea ce priveste implementarea directivei, insa acest proces trebuie vazut ca o oportunitate.

"Vor fi destule probleme, sunt necesare multe resurse. Trebuie adaptate sistemele informatice, asigurate conditiile de securitate, refacute contractele cu clientii, administratele relatiile cu noii jucatori (...) Exista oportunitatea de a avea o structura organizatorica mai flexibila care sa permita colaborarea pe o platforma comuna cu acesti noi jucatori, cu scopul de a oferi clientilor servicii stabile si sigure." a completat Rodica Tuchila.

Tuchila a declarat ca au fost trimise demersuri din partea comunitatii bancare din Romania pentru a sprijini transpunerea directivei, iar in ceea ce priveste crearea unei interfete comune, lucrurile s-au pus in miscare.