Bellini a devenit unul dintre cele mai populare cocktail-uri alcoolice ai ultimii ani. Conținutul său este format dintr-un piure proaspăt de piersici și un anumit tip de vin spumant, oferind un gust delicios și rafinat.

Pentru servirea sa este recomandată folosirea unor pahare mari, de tip flaut, pentru a păstra cât mai bine în interiorul cupei acest mix de arome inedit. Dacă dorești să savurezi un cocktail Bellini la fel de bun ca cel din Italia, te invităm să descoperi cum se pregătește această băutură, alături de alte informații interesante!

Ce este un cocktail Bellini și ce conține acesta?

Cocktailul Bellini este apreciat pentru modul inedit în care se combină ingredientele utilizate. Amestecarea piureului proaspăt de piersici cu vin spumant Bellini, sau cu un alt tip de spumant alb sau rose, oferă o combinație ideală pentru a fi servită seară în oraș, alături de prieteni dragi.
Aroma sa este descrisă ca fiind ușor dulce-acrișoară, iar cromatica pe care o propune aduce aminte de serile calde ale verii. Datorită acestor caracteristici, cocktail-ul Bellini își găsește un loc binemeritat pe lista cu băuturi alcoolice ușoare, ce oferă experiențe senzoriale inedite.

Care este istoria cocktailului Bellini?

Cocktailul Bellini are o istorie interesantă, inspirată de unul dintre cei mai cunoscuți pictori din Italia - Giovanni Bellini. Conform acestuia, pentru a atinge perfecțiunea, orice culoare trebuie să emane o anumită paloare, cu influențe de roz, portocaliu, auriu sau galben.
De altfel, întreaga operă din perioada de maturitate artistică a lui Bellini pare să respecte această idee. Mai mult decât atât, această caracteristică particulară a artei sale poate fi observată și în băutura pe care o analizam astăzi.

Istoria cocktailului Bellini este strâns legată de renumitul Harry's Bar din Veneția, fondat în 1931. Aici, Giuseppe Cipriani a inventat această băutură alcoolică ușoară, pe baza unei combinații simple de piure de piersici și spumant. De atunci și până în prezent, acest cocktail a devenit foarte popular pe întreg teritoriul Italiei.

Acesta este și motivul pentru care în prezent există vinuri spumante special concepute pentru a realiza acest mix inedit de arome și culori. Comandă acum vin spumant Bellini Canella aperitiv 0.75L și învață în continuare cum se pregătește acest cocktail.

Cum se realizează un cocktail Bellini perfect?

Pașii de preparare a cocktailului Bellini sunt simpli și, cu puțină atenție, poți obține un rezultat foarte satisfăcător chiar la tine acasă:

Pasul 1: Ingredientele de bază ale unui cocktail Bellini sunt vinul spumant alb sau rose și piureul de piersici. Într-un blender se adaugă 200 de grame de piure de piersici proaspete și 2 linguri de zahăr pudră. Amestecând aceste ingrediente timp de 20-30 de secunde, se va obține o pastă fină și omogenă.

Pasul 2: Se adaugă conținutul blenderului în pahare pentru cocktail, peste care se toarnă vin alb spumant, până la aproximativ 3/4 din capacitatea totală a cupei. Se amestecă ușor pentru a asigura că ingredientele sunt bine omogenizate. Pentru a avea la îndemână toate cele necesare, poți comanda online un pachet Bellini Canella aperitiv 3 sticle de 0.75L + 3 pahare.

Pasul 3: Pentru a se obține un efect vizual special, pot fi utilizate garnisuri cu rol decorativ: cuburi de gheață marmorată, flori în nuanțe complementare cu tonurile cromatice ale băuturii sau felii de piersică proaspătă. Cocktail-ul Bellini este servit la temperatura camerei.

Iată care sunt etapele principale ale pregătirii unui cocktail Bellini perfect. Fiecare ingredient joacă un rol important în crearea unei combinații unice de arome și gusturi. Garnisurile adaugă o notă vizuală plăcută, iar servirea la temperatura potrivită va genera experiente senzoriale inedite, pe care le vei remarca de la prima înghițitură.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri