La sfârșitul anului, băncile comerciale din Bulgaria vor fi pregătite din punct de vedere tehnic să accepte euro, potrivit lui Dimitar Radev, guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei (BNB).

Totuși, Radev a adăugat că instituțiile au o problemă cu pregătirea și a indicat ca exemplu poșta. El a explicat că a fost elaborată o strategie pentru pregătirea pentru adoptarea monedei comune europene, scrie Novinite.com.

Guvernatorul BNB a subliniat că organismul guvernamental se pregătește intens pentru adoptarea monedei, inclusiv prin furnizarea de centre de numerar și de noi mașini blindate. Potrivit acestuia, banca s-a pregătit până acum pentru adoptarea monedei euro de la 1 ianuarie anul viitor și dacă termenul limită va fi amânat la 1 ianuarie 2025, BNB va fi pe deplin gata.

Acesta a adăugat că se plănuiește să se poată plăti cu ambele valute doar o lună de la adoptarea monedei euro, dar schimbarea va fi în euro. În acest fel, leva va fi scoasă din circulație. Prețurile din magazine vor fi anunțate în ambele valute cu 6 luni înainte și timp de un an după adoptarea monedei euro.

Dimitar Radev a mai spus că din octombrie 2021 a fost elaborată o strategie de informare pentru a explica beneficiile monedei euro.

După întâlnirea sa cu grupul parlamentar WCC-DB, Dimitar Radev a anunțat că va lucra pentru admiterea Bulgariei în zona euro cel târziu la 1 ianuarie 2025.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri