Managementul Romexterra a intarziat semnificativ procesul de inregistrare a noilor actionari ai bancii. Actionarii minoritari si-au vandut actiunile catre PPF Investments la pretul de 8 RON pe actiune inca din septembrie. Astfel, procesul de inregistrare ar fi trebuit sa inceapa inca de acum trei saptamani. Reticenta managementului Romexterra de a porni procedurile de rigoare in timp util a dus la o serioasa amanare a procesului de inregistrare.

In ultimile saptamani, reprezentantii Romexterra au cerut zilnic documente aditionale din partea celor de la PPF Investments, aducand astfel noi obstacole privind inregistrarea noilor actionari. Recent, managementul Romexterra a solicitat o lista a actionarilor proprietari ai PPF Investments.

Desi aceasta nu este o procedura standard, PPF Investments a facut publice astfel de informatii inca din septembrie. Acum PPF Investments cere la randul sau informatii despre tranzactia dintre banca ungara MKB si compania de intermediere Demera Investments Ltd., care a cumparat actiuni Romextera la pretul de 6 RON pe actiune si le-a vandut apoi catre MKB.

Suntem dispusi sa oferim din nou toate informatiile necesare pe care le cere Romexterra. In acelasi timp insa, intrucat credem ca fiecare actionar merita un tratament corect, cerem o investigatie asupra Demera Investments Ltd. si a procesului de inregistrare al MKB, precum si asupra tuturor documentelor necesare acestei tranzactii, sustine Michal uk, CEO al PPF Investments.

PPF Investments a lansat oferta de achizitionare a actiunilor bancii Romexterra pe 21 septembrie 2006, la pretul de 8 RON pe actiune. Oferta este inca valabila pana pe data de 17 noiembrie 2006. Fiind al doilea important actionar la bancii, PPF Investments va fi implicat in managementul Romexterra, precum si in strategia sa de dezvoltare.

PPF Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity specializat in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja prin vehiculele sale de investitii mai mult de 600 mil. USD in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Avand un capital de 1.8 miliarde USD, compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din UK, Cehia, China, Rusia si Ukraina.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Scot asiguratorii straini bani din tara prin reasigurare?
Setari Cookie-uri