Ministerul Finantelor a publicat proiectul de ordonanta privind plata defalcata a TVA (split payment), masura prevazuta in programul de guvernare al actualului guvern PSD-ALDE si care urmeaza sa se aplice din 1 octombrie, care prevede ca toate companiile platitoare de TVA trebuie sa deschida conturi separate pentru plata taxei, din care numai pot folosi bani decat cu acordul Fiscului, iar orice greseala in plata TVA va atrage o amenda de 50% din suma.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei atrage atentia ca aceasta masura va genera dificultati de cash-flow majore pentru contribuabilii onesti si blocaje operationale semnificative pentru toate partile implicate – trezorerie, institutii de credit si ANAF – si a solicitat consultarea prealabila a Comisiei Europene si efectuarea unui studiu de impact profund cu privire la costurile si beneficiile aferente tuturor partilor implicate. “CDR sustine fara echivoc lupta impotriva evaziunii fiscale, dar in masura proportionala si fara a genera povara administrativa suplimentara”.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Dreamstime.com