Oferta Erste Bank de preluare a actiunilor Bancii Comerciale Romane (BCR) de la salariatii-actionari, este unica si nu va fi repetata, indiferent cat din pachetul de 8% va fi obtinut de banca austriaca, potrivit directorului din departamentul de strategie al grupului, Arjen Janmaat.

"Este o oferta unica, care nu va fi repetata. Vrem sa terminam formalitatile pana la sfarsitul anului", a mai spus oficialul bancii austriece, citat de NewsIn. Pana luni, 6 noiembrie, toti salariatii - actionari ai liderului pietei bancare romanesti vor primi oferta de cumparare sau de schimb al actiunilor, a adaugat Janmaat. "Credem ca pretul oferit de noi este unul corect", a precizat Arjen Janmaat.

Banca austriaca a lansat, marti, o oferta de cumparare a actiunilor detinute de salariatii BCR sau de schimb cu actiuni Erste Bank - oferind un titlu Erste pentru sase actiuni BCR - si a mentionat posibilitatea listarii titlurilor Erste Bank pe Bursa de Valori din Bucuresti.

"Actionarii angajati sau fosti angajati ai BCR care opteaza pentru schimbarea actiunilor BCR in actiuni Erste Bank, in conditiile mentionate mai sus, pot sa vanda imediat catre Erste Bank pana la 50% din actiunile Erste Bank primite, la un pret fix garantat de 45,90 euro", se preciza intr-un comunicat de marti al actionarului majoritar al BCR.

Oficialul Erste Bank a mentionat ca exista un program in banca austriaca de crestere a numarului de actiuni detinute de salariatii grupukui, indiferent din ce tara sunt acestia. "Dorim sa ajungem la aproximativ 5% din actiuni detinute de catre salariati, fata de 1,8% acum", a mentionat Janmaat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri