Actionarii societatii Aviva Asigurari de Viata au decis majorarea capitalului social al societatii cu peste 10 milioane lei, pana la valoarea de 90,38 milioane lei si renuntarea la activitatea de asigurari de credite si garantii, a anuntat Monitorul Oficial.
Majorarea de capital de la Aviva Asigurari de Viata se va face prin aportul in numerar al actionarului principal al societatii, Aviva International Holdings Limited.

In urma majorarii de capital, Aviva International Holdings Limited detine 99,9989% din actiunile societatii.

Actionarii Aviva Asigurari de Viata au mai decis eliminarea clasei de asigurari "asigurari de credite si garantii" din cadrul activitatii de asigurare si reasigurare desfasurate de societate, precum si inlocuirea lui Albert Wiseman Paterson din functia de membru al consiliului de administratie al societatii si numirea, in respectiva functie, a lui Pierre Olivier Bouee.

Actionarii Aviva Asigurari de Viata au mai hotarat ca societatea nu poate emite actiuni preferentiale cu divident prioritar, potrivit Monitorului Oficial.

Compania Aviva Asigurari de Viata a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime brute subscrise de 46,6 milioane lei (13,2 milioane euro), cu 20,19% mai mult fata de perioada similara din 2005, a anuntat, luni, un comunicat al Aviva Asigurari de Viata, remis NewsIn.

"La nivel de prime brute subscrise, s-a inregistrat o crestere de 20,19% (46.602.257 lei), in primele noua luni din 2006, fata de suma de 38.774.369 lei, obtinuta in perioada similara a anului 2005", se spune in comunicatul Aviva Asigurari de Viata.

"In ceea ce priveste activele Aviva Asigurari de Viata, s-a inregistrat o crestere cu 27% in primele noua luni din 2006, valoarea acestora ajungand la 125.558.097 lei (35,56 milioane euro), fata de 98.868.203 lei in aceeasi perioada a anului 2005", se mai afirma in comunicat.

Potrivit directorului general adjunct al Aviva Asigurari de Viata, Adrian Allot, citat in comunicat, pana la sfarsitul anului, compania intentionaeza sa-si consolideze pozitia, in special prin participarea la prima etapa a reformei pensiilor private, reprezentata de pensiile private facultative.

Grupul britanic Aviva, compania-mama a Aviva Asigurari de Viata, a avut, in primele noua luni din 2006, vanzari in valoare de 22,71 milioane lire sterline, in crestere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut. Pe piata din Marea Britanie, vanzarile au crescut cu 39% in primele noua luni din 2006, fata de primele noua luni din 2005, ajungand la 10,46 milioane lire sterline.

Aviva ocupa locul cinci in ierarhia firmelor de asigurari pe plan international, pe baza primelor brute subscrise in anul 2005, si este cea mai mare firma de profil din Marea Britanie. Este lider european in domeniul asigurarilor si al pensiilor si detine un loc important si in alte zone ale lumii. Principalele sale activitati sunt legate de investitiile pe termen lung, administrarea de fonduri si asigurarile generale. Aviva a inregistrat, in 2005, venituri de 36 miliarde lire sterline din primele de asigurari si vanzari de produse de investitii si gestiona, la sfarsitul anului 2005, active totale de 332 miliarde lire sterline. Grupul are 58.000 de angajati in intreaga lume, care deservesc 35 de milioane de clienti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri