OTP Bank Romania a avut, in trimestrul trei, o pierdere de 350 de milioane de forinti (4,5 milioane de lei noi), ceea ce, in opinia bancii, este o imbunatatire datorata castigurilor de pe piata valutara si a veniturilor nete din dobanzi.

Costurile operationale au stagnat, in pofida expansiunii bancii, in contextul in care cheltuielile cu personalul au scazut cu 16%, fata de trimestrul trecut.

Activele totale ale OTP Bank Romania au atins, la sfarsitul trimestrului trei, 154 de miliarde de forinti (590 de milioane de euro). "In sectorul bancar romanesc, cresterea puternica a creditelor pentru persoane fizice a continuat in ultimul trimestru, in timp ce creditarea sectorului corporate a ramas moderata", se arata in raportul OTP. Portofoliul de credite pentru persoane fizice a crescut cu 84%, si ca urmare volumul de imprumuturi pentru retail bancar a depasit volumul creditelor pentru corporate - pentru prima data in istoria bancii. Aproximativ 90% din creditele de retail sunt denominate in valuta, in timp ce la nivelul corporate nivelul este de 65%.

Veniturile nete din dobanzi ale OTP Bank Romania au crescut, in trimestrul trei, cu 56%, fata de aceeasi perioada a anului viitor.

La sfarsitul trimestrului trei, OTP Bank Romania opera 53 de sucursale, din care opt au fost deschise in perioada analizata, avea 58 de bancomate (ATM-uri) si 700 de angajati, cu 59 mai multi decat in trimestrul trecut.

Profitul net al grupului OTP Bank a crescut, in trimestrul al treilea, pana la 53,61 miliarde de forinti (aproximativ 205 milioane de euro), mai mare cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul inregistrat in acest trimestru de OTP este un record pentru institutia finaniciara, care anul trecut obtinuse in trimestrul trei un profit de 40,99 miliarde de forinti (aproximativ 157 milioane de euro).

Oficialii bancii au declarat ca programul de austeritate implementat de guvernul de la Budapesta, inca nu si-a facut simtita influenta asupra performantelor OTP. Banca anticipa ca masurile luate de autoritatile ungare vor diminua profitul cu trei miliarde de forinti (11 milioane de euro) din cauza taxelor mai mari si a cererii mai mici pentru servicii bancare.

"Pe partea de creditare a gospodariilor, nu a fost simtit niciun efect pana acum. In sectorul bancar, volumul creditelor pentru persoane fizice a crescut in trimestrul trei cu 5,4%, fata de anul trecut ", se arata in raportul OTP.

Profitul bancii a crescut cu 6,1 miliarde forinti (circa 22 de milioane de euro) numai din vanzarea unor active mobile si imobile. Veniturile din dobanzi au crescut cu 43%, pana la 106,91 miliarde de forinti (406 milioane de euro), depasind asteptarile bancii, care estima un nivel de 87,83 de miliarde de forinti (336 milioane de euro). De asemenea, veniturile din taxe si comisioane au crescut cu 15,6%, fata de anul trecut.

OTP a reusit sa-si majoreze cota de piata, in functie de active, pana la 24,4% din piata ungara, fata de 23,5% in urma cu trei luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri