"Fondul Proprietatea si listarea lui la Bursa reprezinta un proiect economic important, dar se naste foarte greu", a declarat Stere Farmache.

Bursa de Valori Bucuresti a tinut cont, in constructia bugetului de venituri siu cheltuieli pe 2006, de Fondul Proprietatea, care era asteptat pentru listare in cursul acestui an, a subliniat directorul general al BVB.

"Dorim ca Fondul Proprietatea sa fie listat cat mai repede pentru ca poate avea o pondere importanta in economia Bursei, dar trebuie sa respecte cerintele de transparenta impuse de reglementarile bursiere", a declarat Stere Farmache. Potrivit acestuia, procedurile de listare a fondului la BVB ar putea dura cel putin o luna si jumatate, dupa obtinerea aprobarilor din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. "Cerintele de transparenta vor trebui respectate atat la nivelul Fondului Proprietatea, cat si pentru companiile din portofoliul sau la care deiine pachete semnificative de actiuni care pot avea efect asupra activitatii fondului", a mai spus directorul general al BVB.

Procedurile de listare a Fondului Proprietatea la BVB au fost blocate din cauza ca Guvernul nu a adoptat inca ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a fondului. In acest moment, actul normativ se afla pe masa Ministerului Finantelor pentru avizare si trebuie aprobat si de Ministerul Justitiei inainte de a ajunge in dezbaterea Guvernului. Proiectul de ordonanta de urgenta clarifica forma de organizare a fondului, portofoliul de societati la care este actionar, metoda prin care fostii proprietari deposedati de regimul comunist isi pot schimba titlurile de despagubire in actiuni si procedurile de listare la bursa.