Patria Bank va lansa in cateva saptamani un proiect de marketing afiliat, prin care orice persoana poate sa recomande o afacere si va primi un comision daca acest business va primi un credit din partea bancii.

“Patria Partener inseamna ca, daca cunosti o firma care are nevoie de finantare, deschizi o aplicatie de pe mobil sau desktop si introduci CUI-ul firmei respective si datele de contact. Daca vrei si ai informatii in plus, poti sa le atasezi, dar nu e musai. In baza acelei introduceri de pe telefon, cineva din Patria contacteaza firma si o ajuta sa isi obtina finantarea”, a explicat in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking Codrut Nicolau, directorul comercial al Patria Bank.

Ce se intampla apoi? Clientul poate sa isi urmareasca lead-ul trimis, asa cum se intampla in cazul AWB-ului la colete, iar daca creditul respectiv s-a aprobat si ai completat si IBAN-ul personal, banca iti va trimite la cateva zile dupa semnarea contractului de credit un comision.

In Patria Partener se pot inscrie si brokerii de credite, firmele de contabilitate si consultanta, dar mai ales oameni obisnuiti.

“Daca tu esti intr-o comunitate mica sau intr-un orasel si ai un business, care poate sa creasca pentru ca vezi cum clientii tai vor sa cumpere produse de la tine, dar nu au finantare, poti sa ii recomanzi, vorbind cu ei dinainte. Nu incurajam recomandarile in blind”, subliniaza Codrut Nicolau.

Platforma este in teste de cateva luni si, din observatiile bancherilor de la Patria, in comunitatile mici foarte multa lume a recomandat afaceri care au nevoie de finantare. De altfel, in dezvoltarea aplicatiei Patria Partener, banca a ales sa lucreze tot cu un mic antreprenor local, un dezvoltator software din Timisoara, Owl Development.

Grupul Patria a lansat recent si un sistem de microfrancize prin Patria Credit

La finalul anului trecut, Patria Credit a comunicat in piata si sistemul de microfrancize, iar acum are primele inrolari. Banca are pana pe 30 aprilie si o oferta promotionala pentru inscrierea in sistem. Patria Credit da inapoi francizatilor 50% din comisionul de acordare, 35% din dobanzile si comisioanele aferente creditelor acordate, pentru primii 2 ani de derulare, dar si bonusuri pentru recomandarile de lead-uri.

Codrut a explicat ca programul de microfrancize da ocazia oricarei persoane sa isi faca un business de finantare, "nu neaparat in centrul Bucurestiului, cum au mai facut alti jucatori in Romania, ci undeva intr-o zona rurala sau urbana mica unde nu sunt banci".

Grupul Patria ii pune la dispozitie toate instrumentele si practicile bancare astfel incat sa invete si sa aiba tool-urile necesare creditarii micilor afaceri, de la marketing, scoring si pana la partea de finantare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri