Febra bitcoin si a celorlalte criptomonede nu a trecut neobservata de catre romani, tara noastra aflandu-se pe primele pozitii in cadrul unui studiu, realizat de catre Ipsos la cererea celor de la ING, care trateaza interesul cetatenilor din mai multe tari cu privire la acestea.

Tara noastra se afla pe pozitia a treia in topul celor treisprezece tari din Europa incluse in studiul celor de la Ipsos in ceea ce priveste procentul de populatie care a auzit de criptomonede, 75% dintre cei intervievati declarand acest lucru. Primele doua pozitii sunt ocupate de catre Austria cu 79% si Polonia cu 77%.

criptomonede bitcoin

sursa foto: printscreen studiu Ipsos.

Urcam o pozitie cand vine vorba despre cumparatul criptomonedelor, 12% dintre romani precizand ca au realizat acest lucru, un procent mai ridicat fiind intalnit doar in Turcia, respectiv 18%. In ceea ce priveste intentia de a cumpara in viitor, ramanem tot pe pozitia a doua dupa Turcia, cu 38% dintre respondenti care au declarat acest lucru.

sursa foto: printscreen studiu.

Romanii sunt optimisti si cand vine vorba despre cumparaturile online realizate prin intermediul criptomonedelor, 43% dintre acestia precizand ca va fi metoda folosita cel mai des in viitor. De asemenea, 41% considera ca aceste monede digitale reprezinta investitii de viitor, iar 45% se asteapta ca pretul lor sa creasca in urmatoarele 12 luni.

Studiul a fost realizat de catre Ipsos la cererea celor de la ING Bank in perioada 26 martie - 6 aprilie 2018 pe un esantion de aproximativ 15.000 de persoane din SUA, Australia si din Europa. Din tara noastra au fost intervievate aproximativ 1.000 de persoane.

Pretul criptomonedei bitcoin a coborat duminica, 24 iunie, la 5.786 de dolari pe unitate, cea mai mica valoare inregistrata in 2018, minimul precedent fiind de 5.920 de dolari pe unitate, atins pe 6 februarie. In momentul redactarii acestei stiri, valoarea unui bitcoin este de 6.078 de dolari pe unitate, inregistrand o scadere de 0,45% in ultimele 24 de ore. Valoarea totala a pietei criptomonedelor depaseste 245 de miliarde de dolari, conform coinmarketcap.com

Sursa foto: By Florin Gabriel / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri