Ofertele financiare imbunatatite pentru CEC vor fi depuse pe 22 decembrie

OTP Bank si National Bank of Greece sunt asteptate sa depuna ofertele financiare imbunatatite pentru privatizarea CEC pe 22 decembrie 2006, data stabilita in cadrul Comisiei de privatizare dupa sedinta de guvern, au declarat pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, forma finala a contractului de privatizare a CEC. Ulterior, Comisia de privatizare, condusa de catre ministrul de finante, Sebastian Vladescu s-a intrunit pentru a decide termenul si pentru a le transmite celor doi investitori, OTP Bank si National Bank of Greece, scrisorile pentru depunerea ofertelor, continand si forma de contract si termenul pana la care se pot depune ofertele financiare imbunatatite.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Topul băncilor din România: cum arată clasamentul condus de clujenii de la BT
Setari Cookie-uri