Romexterra Leasing vrea sa ia un credit de 6 mil. euro de la MKB Bank

Actionarii Romexterra Leasing IFN, divizia de leasing a bancii Romexterra, au decis contractarea unui credit de sase milioane euro de la MKB Bank, pentru finantarea activitatilor curente ale societatii, a anuntat Monitorul Oficial consultat de NewsIn.

Planurile strategice ale MKB Bank, actionarul majoritar al Romexterra Bank, care detine controlul companiei de leasing, prevad o crestere semnificativa a Romexterra Leasing, iar oficiali ai bancii ungare au declarat ca MKB doreste sa dezvolte acest sector de activitate. MKB Bank a finalizat in luna octombrie 2006, tranzactia pentru preluarea unui pachet de 55,36% din actiunile bancii, devenit actionarul majoritar al Romexterra Bank.

Romexterra Leasing este detinuta in proportie de 89,6% de banca Romexterra. Alti actionari ai companiei de leasing sunt Petromservice si Grup Servicii Petroliere (cu cate 2,21%) si alti actionari (aproape 6%).

Romexterra Leasing este singura societate romaneasca de profil specializata pe leasingul echipamentelor de foraj si extractie petroliera. Divizia de leasing Romexterra Bank este membra in Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). in primele 10 luni din 2006, compania a finantat contracte in valoare de 17 milioane euro si detine o cota de piata de circa 1%. in 2005, Romexterra Leasing IFN SA a inregistrat un profit net de 2,95 milioane lei (circa 833.000 euro) si o cifra de afaceri de 61,69 milioane lei (17,37 milioane euro).

Incepand cu 5 octombrie, Romexterra Bank are ca actionar majoritar banca ungara MKB, membra a grupului german Bayerische Landesbank, care detine 55,36% din actiunile bancii. Romexterra Bank a obtinut un profit net de 20,4 milioane lei ( 5,8 milioane euro) dupa primele zece luni ale anului, cu 50,48% mai mare decat in acelasi interval din 2005, potrivit reprezentantilor bancii.

Romexterra Bank avea, la sfarsitul lunii octombrie, active de 1,209 miliarde lei (343 milioane euro), in crestere cu 58% fata de perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri