OTP Bank si National Bank of Greece vor depune, vineri, 22 decembrie, ora 8.00, ofertele financiare imbunatatite pentru privatizarea CEC, urmand ca publica sa fie facuta doar oferta de pret cea mai mare dintre cele doua, a declarat pentru NewsIn, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. "Presa este invitata sa participe. Vom deschide oferetele si vom anunta doar oferta cea mai buna de pret", a precizat Vladescu.

Executivul a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, forma finala a contractului de privatizare a CEC. Ulterior, Comisia de privatizare, condusa de catre ministrul de finante, Sebastian Vladescu s-a intrunit pentru a decide termenul si pentru a le transmite celor doi investitori, OTP Bank si National Bank of Greece, scrisorile pentru depunerea ofertelor, continand si forma de contract si termenul pana la care se pot depune ofertele financiare imbunatatite.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Neacșu, CEC: Nu trebuie să fim cârcotași în privința IMM Invest
Setari Cookie-uri