Manuela Plapcianu a fost numita director general al Bancpost, functie echivalenta celei de presedinte executiv al bancii, urmand sa isi inceapa activitatea la inceputul anului 2007. Manuela Plapcianu il va inlocui pe actualul director general al Bancpost, George Michelis, care si-a anuntat retragerea, incepand cu 1 ianuarie 2007, se arata in comunicatul bancii.

Manuela Plapcianu a fost vicepresedinte al HVB tiriac Bank si director peste segmentul de retail din cadrul HVB Bank Romania din 2003. Ea a fost numita si membru al consiliului de administratie al viitoarei Unicredit tiriac Bank. Anterior, Manuela Plapcianu a lucrat la Citibank Romania in functia de director retea teritoriala si la ABN Amro Romania, unde a detinut pozitii manageriale in cadrul directiilor vanzari de grup.

Noul director general al Bancpost este inginera, a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti si a obtinut diploma de Master of Business Administration la Universitatea Seattle.

Bancpost era a saptea banca din sistemul bancar romanesc, cu active de peste 6,6 miliarde lei (1,87 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie, conform datelor bancii centrale. Banca este controlata de EFG Eurobank Ergasias SA (Eurobank EFG), a doua banca din Grecia, cu active de circa 50,4 miliarde euro.

In prezent, grupul Eurobank EFG are peste 19.000 de angajati in Grecia si in strainatate si va opera, pana la sfarsitul acestui an, printr-o retea de distributie de peste 1.200 de unitati si canale alternative. in ultimii ani, Eurobank EFG a lansat operatiuni in Bulgaria, Romania, Serbia, Turcia si, la inceputul acestui an, a intrat pe pietele din Polonia si Ucraina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Mesajul conducerii BT pentru clienti dupa fuziunea cu Bancpost