Credite pentru autoturisme

Oferta de credite pentru autoturisme s-a diversificat in ultimii ani odata cu deschiderea bancilor comerciale catre populatie. Si pe acest segment institutiile de credit si-au relaxat conditiile, crescand perioada de creditare si suma maxima acordata pentru cumpararea unei masini sau chiar a unei motociclete. In anumite cazuri, bancile au eliminat plafonul maxim, suma fiind limitata doar de veniturile lunare ale familiei si de normele Bancii Nationale a Romaniei (rata luanara pentru un astfel de credit nu poate depasi 30% din veniturile nete ale familiei solicitantului de credit). In urma cu doi-trei ani, astfel de credite se acordau pe o perioada de maxim cinci ani, iar dobanzile la lei depaseau frecvent 40% pe an.

Conditiile de acordare a creditelor pentru autoturisme difera sensibil de la o banca la alta, insa, in general, perioada maxima de acordare variaza in jur de 5 - 7 ani, avansul minim intre 10% si 25% din valoarea autoturismului (cu sau fara girant) si dobanzi de 8% - 10% pentru valuta si 20% - 25% pentru lei. In toate cazurile, insa, banca solicita asigurare CASCO pentru masuna cumparata prin credit.

In plus, exista si banci care acorda credite pentru autoturisme rulate (second-hand), insa in aceste cazuri conditiile de acordare a creditelor sunt ceva mai stricte, pornind de la dobanzi mai mari, avans mai ridicat, perioade mai reduse de creditare si chiar o limita de "varsta" a masinii cumparate. Spre exemplu, un autoturism achizitionat cu credit de la banca nu poate avea o vechime mai mare de opt ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri