Compania Ripple, dezvoltatoarea criptomonedei XRP, a anuntat marti, 12 martie, un proiect ambitios prin care isi propune sa integreze tehnologia blockchain in jocurile video.

Planul companiei Ripple, care pune la bataie fonduri in valoare de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltatori, isi propune sa aduca o schimbare importanta la nivelul industriei de jocuri video prin crearea unei noi modalitati prin care utilizatori sa isi cumpere diverse produse digitale destinate jocurilor.

Fondul de 100 de milioane de dolari va fi administrat de catre Forte, o companie cu sediul in San Francisco lansata anul acesta de catre reprezentanti importanti ai industriei de gaming si sustinuta de companii precum fondul de investitii cu capital de risc Andreesen Horowitz, Coinbase Ventures si Battery Ventures.

“Jocurile video au adoptat rapid de-a lungul anilor noile tehnologii. Acum, tehnologia blockchain ii va ajuta pe dezvoltatorii care au intampinat provocari mari in a realiza o economie menita sa serveasca toate tipurile de jucatori”, a precizat Ethan Beard, reprezentant Riipple, intr-un interviu acordat Fortune.com.

Tehnologia blockchain, care ofera un registru digital imposibil de sters ce ruleaza pe mai multe calculatoare, ar putea fi o alegere buna pentru industria jocurilor video deoarece ofera o solutie transparenta de urmarire a bunurilor digitale, cum ar fi armele cumparate de utilizatori pentru diferite caractere din jocurile video.

Introducerea tehnologiei din spatele criptomonedei bitcoin in jocurilor video este o mutare bine intemeiata, deoarece unele practici, prin care utilizatorii ajung sa cumpere caracterele altor jucatori cu sute de dolari de pe site-uri precum eBay, sunt ilegale. Prin integrarea blockchain-ului in platforme, dezvoltatori vor aduce aceste tipuri de tranzactii in interiorul jocului.

Sursa foto: sezer66 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri