Guvernarea dezastruoasa se razbuna! Ministrul Finantelor Publice solicita tuturot institutiilor publice din tara reducerea numarului de angajati si/sau a salariilor, scrie senatorul USR, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

“Guvernul PSD-ALDE pregateste concedieri si taierea salariilor din sectorul public. Masurile fiscale si economice inconstiente adoptate de catre guvernarea PSD-ALDE in ultimii doi ani, sub obladuirea infractorilor Liviu Dragnea si Darius Valcov, au creat o criza bugetara majora. Cheltuielile sunt in crestere, iar veniturile nu reusesc sa tina pasul. Promisiunile electorale populiste si masurile fiscale care avantajeaza companiile si institutiile camarilei politice de la Bucuresti si ale baronilor din teritoriu risca sa creeze un colaps bugetar in toamna. In fata unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor institutiilor publice din tara, inclusiv institutiilor de cultura si a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, in mod expres, „reducerea numarului de angajati si/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale””, spune Vlad Alexandrescu.



Practic, institutiile publice, inclusiv teatre, spitale, scoli si centre de cercetare, sunt avertizate de ministrul Finantelor ca trebuie sa impuna o austeritate crunta, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat in primavara, cu o intarziere de aproape jumatate de an, sa nu duca la deficite bugetare galopante.

“Dupa schimbarile legislative promovate de guvernarea Dragnea-Dancila, inclusiv cresterea indemnizatiilor demnitarilor si cresterea nediscriminata a salariilor functionarilor publici, Teodorovici indeamna acum institutiile publice sa stranga cureaua si sa sufere de pe urma proastei guvernari a PSD-ALDE, apeland la austeritate si taieri de salarii pentru a evita reducerea personalului. Toate acestea in conditiile in care multe institutii sunt deja subfinantate si nu isi pot indeplini menirea stabilita de legislatia in vigoare”, subliniaza senatorul USR.



Potrivit acestuia, cresterea veniturilor si a nivelului de trai al populatiei trebuie sa fie un deziderat pe care toate guvernele trebuie sa il urmareasca, dar acest deziderat trebuie urmarit prin masuri realiste si care pot fi indeplinite fara a afecta functionarea institutiilor statului.

“Ultimatumul semnat de Orlando Teodorovici arata caracterul heirupist, nerealist si toxic al unei guvernari care actioneaza intr-o logica populista si ipocrita, crescand cheltuielile fara sa se asigure ca veniturile pot sa le acopere. Dupa ce au adoptat pensii speciale si au crescut indemnizatiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE ameninta acum cu taieri de salarii si concedieri in sectorul public. Din informatiile primite din institutiile publice, fondul de salarii are lipsa in lunile septembrie si decembrie, din pricina "trimestrializarii", o inovatie marca Valcov”, sustine Vlad Alexandrescu.



Acesta ii solicita prim-ministrului Viorica Dancila si ministrului Orlando Teodorovici sa anunte public ca nici un cetatean al acestei tari, profesori, cercetatori, doctori, pompieri, actori, nu vor avea de suferit de pe urma masurilor fiscale inconstiente adoptate de aceasta guvernare.

“Este responsabilitatea guvernului sa gaseasca solutii adecvate care sa solutioneze problemele bugetare pe care tocmai acest guvern le-a cauzat prin masurile inconstiente adoptate in ultimii doi ani”, mai spune sanatorul USR.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri