Producatorul de electronice si electrocasnice Tehnoton Iasi intentioneaza sa contracteze un imprumut de 9,68 milioane de lei (2,84 milioane euro) de la Romexterra Bank, pentru a achita creditele detinute la HVB tiriac si pentru a-si platii datoriile la bugetul de stat, informeaza NewsIn.

Imprumutul in vederea achitarii creditelor de la HVB tirirac este in valoare de 3,85 milioane lei, iar cel pentru plata datoriilor catre bugetul de stat este de 5,83 milioane lei. Pentru aprobarea imprumutului actionarii Tehnoton Iasi se vor intalnii in luna februarie 2007. De asemenea, se va discuta si aprobarea plafonului maximal de creditare pentru exercitiul financiar 2007, la nivelul sumei de 3 milioane euro si constituirea garantiilor asiguratorii, constand in terenuri si cladiri ale Tehnoton SA.

Compania ieseana Tehnoton, care produce aparatura electrocasnica (aragazuri si masini de spalat), a deschis in 2006, o fabrica de aragazuri la Kinsasha, capitala Republicii Democrate Congo.

Infiintat in anul 2000, prin contopirea firmelor Tehnoton si Omega Is Communications, grupul industrial reuneste in prezent zece companii, dezvoltate individual, ca centre de afaceri si numara aproape 3.000 de angajati. Grupul Omega-Tehnoton are in componenta sa firmele Tehnoton, Antrepriza Lucrari Drumuri si Poduri, Moldoforest, Vitalef, Omega Is Communications, Mega Ruslant, Tehnoton International, Tehnoton Aluminiu si Mega Design.

In 2005, Tehnoton Iasi a inregistrat un profit de 106.000 lei, la o cifra de afaceri de 28,1 milioane lei (7,76 milioane euro) si un numar de 559 de salariati, potrivit informatiilor financiare publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si