Alumil Rom Industry se va lista la Bursa de Valori Bucuresti la sfarsitul lunii martie, in functie de acordul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar decontarea ofertei publice initiale s-a incheiat fara probleme, a declarat Marian Dinu, directorul intermediarului Alpha Finance, informeaza NewsIn. Toate ordinele de cumparare au fost validate, iar scandalul iscat in jurul ofertei publice nu va afecta listarea, mai spune Dinu.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat procestul de decontare in cazul ofertei publice primare lansata de Alumil Rom Industry pe o perioada de zece zile, deoarece unii investitorii au suspectat faptul ca o parte dintre brokerii de la bursa au plasat ordine de subscriere pentru clienti, desi acestia nu aveau in cont toti banii necesari. CNVM a acordat, apoi, amenzi in valoare totala de 99.200 lei (29.000 euro), celor sapte case de brokeraj si 17 brokeri care au fost implicati in "afacerea Alumil" .

Oferta publica primara de vanzare a actiunilor Alumil Rom Industry, in valoare totala de 28,75 milioane lei, s-a derulat, prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in perioada 8-18 decembrie. Investitorii au subscris de 16,46 ori mai multe actiuni emise de compania Alumil Rom Industry, iar valoarea totala a subscrierilor a fost de peste 473 milioane lei (peste 138 milioane euro).

Oferta a fost intermediata de casa de brokeraj Alpha Finance. Actiunile au fost oferite la sediul intermediarului sau la sediile grupului de distributie alcatuit din casele de brokeraj BT Securities, EFG Eurobank Securities, Eteba Romania, Ieba Trust, Intercapital Invest si Broker SA si la sediul Alpha Bank Romania. Prin aceasta oferta, Alumil vindea prin oferta publica primara 6,25 milioane de actiuni care au o valoare nominala de 0,2 lei si un pret de vanzare de 4,6 lei. Investitorii aveau posibilitatea sa achizitioneze un pachet minim de 50 de titluri.

Alumil Rom Industry este o filiala a firmei Alumil Mylonas-Industria Aluminiului SA, grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si