Divizia britanica a companiei Arch Insurance din Insulele Bermude va activa pe piata romaneasca a asigurarilor, societatea notificand, recent, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in legatura cu aceasta intentie, potrivit paginii de internet a CSA.
Arch Insurance Company (Europe) Ltd a notificat, recent, CSA, cu privire la intentia companiei de a desfasura activitate de asigurare in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor.

Arch Insurance Company (Europe) Ltd este o subsidiara a Arch Capital Group Ltd din Insulele Bermude, companie care ofera produse de asigurare si reasigurare la nivel global, prin intermediul diviziilor sale din Insulele Bermude, SUA; Canada si Europa.

Arch Insurance Company (Europe) Ltd a fost infiintata in mai 2004 si este autorizata de autoritatea de supraveghere financiara din Marea Britanie (Financial Services Authority). Compania ofera programe de asigurari generale, in special pentru corporatii si institutii financiare. in Romania, Arch Insurance Company (Europe) Ltd ofera o gama completa de asigurari generale, precum si asigurari de sanatate, de asistenta turistica si de pierderi financiare. La sfarsitul anului 2005, compania inregistra un volum de prime brute subscrise de 132,6 milioane lire sterline, un profit net de 4,3 milioane lire sterline si un rating A- de la agentiile independente Standard & Poor's si AM Best.

Insulele Bermude sunt cunoscute ca un puternic centru financiar, nucleul afacerilor internationale din arhipelag fiind reprezentat de industria de asigurari si reasigurari, acesta fiind cel mai larg sector economic, reprezentat de mari companii internationale, informeaza NewsIn. In Bermude, termenul de infiintare a unei companii este de cinci zile, termen lung in comparatie cu majoritatea altor teritorii considerate "paradisuri fiscale", unde aceasta este o operatiune practic instantanee.

In Insulele Bermude nu exista nici un control asupra schimburilor valutare, orice sume putand fi introduse si scoase din tara fara restrictii, iar institutiile financiare ofera o gama larga de servicii, care nu pot fi controlate. Sistemul fiscal este foarte relaxat, caracterizat fiind prin informatiile sumare solicitate, precum si prin discretia absoluta in ceea ce priveste datele societatilor, inclusiv refuzul de a colabora cu autoritatile altor state.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari, autorizat in oricare din celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE), poate activa in Romania, fie direct, fie prin intermediul unei sucursale, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, precizeaza institutia.

"In vederea informarii publicului si protejarii intereselor asiguratilor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor face cunoscut faptul ca societatile de asigurari autorizate in oricare dintre statele membre SEE si care vor desfasura activitatea si in Romania se supun autoritatii de reglementare care le-a autorizat si nu intra in sfera de supraveghere a CSA. Astfel, desi reclamatiile pot fi depuse si la CSA, aceasta nu are atributia legala de a solutiona reclamatiile facute de asiguratii care au incheiat contracte de asigurare cu societatile mai sus mentionate", avertizeaza institutia.

"In situatia in care o asemenea societate este declarata in stare de insolvabilitate sau de faliment, eventualele creante de asigurare ale cetatenilor romani asupra acesteia intra in schema de garantare a statului care a autorizat societatea, conform legislatiei nationale a acelui stat, si nu sunt acoperite de Fondul de garantare constituit in Romania din contributiile asiguratorilor romani", mai afirma CSA.

De la 1 ianuarie 2007, un numar de 33 de asiguratori din strainatate au notificat CSA cu privire la intentia lor de a desfasura activitate de asigurare in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, direct din tara in care sunt inregistrati. O singura companie straina, Coface Austria Kreditversicherung AG, a notificat CSA cu privire la intentia de a deschide o sucursala in Romania, in baza dreptului de stabilire. Totodata, un numar de 21 de companii de brokeraj si intermediere in asigurari, toate din Marea Britanie au notificat CSA cu privire la intentia lor de a-si desfasura activitatea in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri