Companiile din România vor oferi angajatelor, în acest an, de 8 Martie, tichete-cadou pe suport electronic ce pot ajunge la 300 de lei, arată o analiză de specialitate realizată de Up România, emitent de tichete valorice.

În ceea ce priveşte distribuţia geografică, cele mai multe angajate sunt din Bucureşti şi Ilfov (22%), Argeş (7%), Bacău (6%) şi Bihor (5%).

Conform Up România, sumele încărcate pe cardurile-cadou, de Ziua Femeii, sunt cheltuite în mai puţin de o lună de la alimentare, iar cele mai multe dintre beneficiare aleg să se răsfeţe în saloanele de înfrumuseţare, să-şi reînnoiască garderoba sau să cumpere articole pentru copii.

„Ziua Internaţională a Femeii este un bun prilej pentru angajatorii din România să-şi arate aprecierea şi recunoştinţa faţă de femeile din companie. Acestea pot primi până la 300 de lei, de 8 Martie, prin cardul cadou, sumele alocate nefiind supuse impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale. Din datele Up România, anul trecut, numărul celor care au ales să ofere angajatelor acest beneficiu extra-salarial a fost în creştere cu 58% comparativ cu 2022. De asemenea, numărul femeilor care l-au primit a crescut cu 37% comparativ cu anul precedent”, se arată în analiza Up România.

Anul trecut, ierarhia companiilor care au acordat tichete cadou de 8 Martie plasează pe primele locuri industrii, precum cea textilă, urmată de comerţ şi de servicii.

Numărul IMM-urilor care au oferit acest avantaj a crescut cu 72%, în 2023 faţă de 2022. De asemenea, 20% dintre companiile care au acordat tichete cadou de 8 Martie 2023 au fost firme mici şi mijlocii.

Tichetele-cadou pe suport electronic pot fi oferite din bugetul cheltuielilor sociale şi sunt deductibile fiscal în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Up România face parte din Grupul Up şi deserveşte peste 25.000 de clienţi şi mai mult de 800.000 de beneficiari. Cu o prezenţă de peste 20 de ani în România, compania oferă diverse instrumente de motivare şi soluţii financiare avantajoase pentru performanţa businessului, printre care se află produse şi servicii pentru salariaţi, platforma de beneficii flexibile Up MultiBeneficii, soluţii digitale interactive de incentivare şi recompensare STIM Online, servicii dedicate comercianţilor, precum şi soluţii personalizate pentru modernizarea sectorului de acţiune socială.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri