Banca Romaneasca a deschis o noua sucursala in zona Apusului din Bucuresti si a ajuns, astfel, la o retea de 79 de sucursale si agentii in toata tara, din care 28 in Bucuresti, urmand sa deschida inca 70 unitati bancare pana la sfarsitul acestui an, potrivit oficialilor institutiei.

"Vom continua sa dezvoltam atat activitatea clientilor corporativi, cat si cea de retail, care are un potential de afaceri in crestere, pe care banca il va aborda in continuare, pe segmentele creditelor de consum, al celui ipotecar si pe cel al instrumentelor de economisireö, a declarat directorul general al Bancii Romanesti, Andreas Maragkoudakis.

Sucursala Apusului, situata pe bulevardul Iuliu Maniu, ofera gama completa a bancii de produse si servicii pentru populatie, precum credite pentru locuinte si pentru nevoi personale, carduri de debit VISA si de credit MasterCard si instrumente de economisire. Noua sucursala dispune si de un ghiseu de schimb valutar, de un bancomat pentru eliberarea de numerar (ATM) si ofera serviciul de transfer rapid de bani prin Western Union.

Banca Romaneasca va deschide in perioda imediat urmatoare noi sucursale in Cluj, Ramnicu Valcea, Galati si Sighetu Marmatiei, au anuntat reprezentantii bancii.

In luna decembrie a anului trecut, Banca Romaneasca a deschis 11 noi unitati bancare in Bucuresti si in zone cu potential mare de dezvoltare a afacerilor, atat din marile orase, cat si din localitatile mai mici.

Banca Romaneasca - membra a grupului National Bank of Greece - avea, la sfarsitul anului trecut, active de 3,56 miliarde lei (1,05 miliarde euro) si controla 2,07% din piata bancara romaneasca, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.