Tender SA, actionarul majoritar al Ardaf, va propune, miercuri, actionarilor, sa-l numeasca pe fostul sef al Roumanie Assurance International (RAI), Daniel Tudor, ca presedinte al companiei de asigurari Ardaf, potrivit presedintelui Tender SA, Ovidiu Tender.

"Daniel Tudor, fost presedinte si actionar al Roumanie Assurance International (RAI Asigurari), a dovedit ca este un bun profesionist in asigurari si am incredere in el ca va reusi sa aiba rezultate foarte bune la Ardaf. Va avea un contract de performanta, ca manager la Ardaf, si astept de la el sa determine dezvoltarea Ardaf la intregul potential al companiei. L-am ales tocmai pentru ca si-a lichidat, recent, participatia de la RAI Asigurari si nu mai constituie un concurent pentru Ardaf, pe piata asigurarilor", a declarat Ovidiu Tender pentru NewsIn.

Daniel Tudor a fost presedinte al CA si actionar principal la Roumanie Assurance International (RAI) si si-a vandut, recent, participatia de 47,4% din actiunile RAI Asigurari.

Actionarii companiei de asigurari Ardaf vor discuta, miercuri, 7 februarie 2007, numirea celor trei membri ai Consiliului de Administratie al societatii, numirea conducerii executive si alegerea firmei KPMG ca auditor al Ardaf.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus, recent, inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf, dupa ce a constatat redresarea financiara a societatii.

Administratorul special al societatii de asigurari Ardaf a decis pe 9 ianuarie 2007, inchiderea operatiunii de majorare a capitalului social cu suma de 100 milioane lei, respectiv, majorarea capitalului social de la 62.588.888,10 lei la 162.588.888,10 lei. La majorarea de capital de la Ardaf au fost subscrise si varsate integral un numar de un miliard actiuni, cu valoare nominala de 0,1 lei/actiune, la pretul de 0,1 lei/actiune.

Citeste si:

Pe data de 18 iulie 2006, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat retragerea aprobarii pentru trei administratori al societatii de asigurari Ardaf, din cauza lipsei de prudenta si profesionalism in desfasurarea activitatii, si a decis deschiderea procedurii de administrare speciala, pentru redresare financiara.

Potrivit comunicatului emis de CSA cu aceasta ocazie, masura ii viza pe Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca, membri ai Consiliului de Administratie. "Aceasta hotarare a fost luata ca urmare a faptului ca administratorii societatii nu au organizat si desfasurat activitatea cu prudenta si profesionalism, in concordanta cu natura si marimea activitatii prestate, dovedind ca nu au asigurat un management prudential, punand in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari", se afirma in comunicatul CSA.

Societatea comerciala Tender SA, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, intentioneaza sa-si vanda pe piata de capital, "cat mai curand si de indata ce va fi posibil", pachetul majoritar de actiuni pe care il detine la compania de asigurari Ardaf Cluj, potrivit Monitorului Oficial. Tender SA isi va vinde si actiunile noi dobandite ca urmare a majorarii capitalului social al Ardaf, potrivit deciziei luate, in noiembrie 2006, de adunarea generala a actionarilor. "Momentan, suntem interesati de redresarea financiara a societatii. Am varsat deja cota noastra la Ardaf," declara, in luna decembrie 2006, pentru NewsIn, presedintele Tender SA. El a mai afirmat ca nu poate dezvalui cand va vinde participatia, dar ca exista discutii cu mai multe companii. "Totul este de vanzare, important este ca pretul sa fie corect", a spus Tender.

PPF Investments si-a manifestat, recent, interesul pentru compania de asigurari Ardaf, despre care un reprezentant al fondului a declarat, pentru NewsIn, ca "vom continua sa-i monitorizam situatia". PPF Investments a derulat, intre 21 septembrie - 17 noiembrie 2006, o oferta de preluare a bancii comerciale Romexterra, aproape in paralel cu banca ungara MKB, reprezentantii PPF Investments anuntand ca au colectat aproximativ 19,3% din actiunile Romexterra. PPF Investments este un fond de investitii specializat in plasamente in Europa Centrala si de Est si Extremul Orient si a plasat deja, in regiunile respective, mai mult de 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media.

Compania de asigurari Ardaf a inregistrat, in trimestrul al treilea al anului 2006, pierderi de aproape 24 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 42,5 milioane lei (12,04 milioane euro).

In primele noua luni ale anului 2006, Ardaf a inregistrat pierderi in valoare de 106,43 milioane lei (30,15 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 155,14 milioane lei (43,94 milioane euro). Prin comparatie, in primele noua luni ale anului precedent, 2005, Ardaf a inregistrat un profit net de 557.629 lei (circa 157.000 euro) si un volum de prime brute incasate de 182,67 milioane lei (51,45 milioane euro).