Comisia Europeană (CE)şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) aprobă o finanţare de 700 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar în cadrul Planului de investiţii pentru Europa, pe fondul pandemiei de coronavirus.

"Finanţarea îşi propune să sprijine companiile private care funcţionează de-a lungul lanţurilor valorice de producţie şi prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice şi a bioenergiei. Programul va contribui la menţinerea şi crearea de locuri de muncă în zonele rurale şi, prin urmare, va promova dezvoltarea rurală şi integrarea teritorială în întreaga UE. Programul este o continuare a primului împrumut de 400 de milioane de euro pentru agricultură şi bioeconomie", se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, conform Agerpres.ro.

Joi, 2 aprilie 2020, CE şi BEI au anunţat lansarea unei noi iniţiative de finanţare care îşi propune să deblocheze investiţii de aproape 1,6 miliarde de euro în sectorul agriculturii şi bioeconomiei.

"Pandemia de coronavirus ne afectează pe fiecare dintre noi şi absolut fiecare sector. În acest context dramatic, salut acest al doilea pas în strategia BEI de a finanţa, în cadrul Planului de Investiţii, măsuri de implementare a unui plan de sprijin pentru sectorul agroalimentar. Sunt ferm convins că va fi un instrument foarte important şi util care va ajuta sectorul să rămână robust şi rezistent pentru a depăşi criza", a declarat pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

Comisia Europeană (CE) a propus, joi, instituirea unui instrument de solidaritate în valoare de 100 de miliarde euro, denumit SURE, care îi va ajuta pe lucrători să îşi păstreze veniturile şi va sprijini întreprinderile, astfel încât acestea să se menţină pe linia de plutire, informează Executivul comunitar.

Potrivit Comisiei, de acest sprijin vor beneficia, de asemenea, fermierii şi pescarii, precum şi persoanele cele mai defavorizate.

În ceea ce priveşte agricultura şi pescuitul, două sectoare care au un rol esenţial deoarece ne furnizează alimentele pe care le consumăm, Comisia apreciază că aceste sectoare sunt grav afectate de criză, ceea ce afectează în consecinţă lanţurile de aprovizionare cu alimente şi economiile locale susţinute de aceste sectoare. Ca şi în cazul fondurilor structurale, utilizarea Fondului european pentru pescuit şi afaceri maritime va deveni mai flexibilă. Statele membre vor putea să ofere sprijin: pescarilor, pentru încetarea temporară a activităţilor de pescuit; fermierilor din sectorul acvaculturii, pentru suspendarea temporară sau reducerea producţiei şi pentru acordarea de sprijin şi organizaţiilor de producători, pentru depozitarea temporară a produselor pescăreşti şi de acvacultură.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri