Citeste si

Tender SA, companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a vandut ieri intreg pachetul de 56% din compania romaneasca de asigurari Ardaf Cluj, intr-o singura tranzactie a carei valoarea se ridica la 118,76 milioane lei (34,74 milioane euro), potrivit omului de afaceri. "Am dat ordin sa se vanda printr-o casa de brokeraj", a declarat pentru NewsIn, omul de afaceri. "Am vandut tot pachetul", a mai declarat Tender. Titlurile Ardaf au cazut cu 24,86% in urma tranzactiei, pana la 0,13 lei pe titlu.

Potrivit unui comunicat PPF Investments, care prin compania Sabile Ltd. controleaza in prezent un pachet de aproximativ 70,8% din actiunile societatii de asigurari Ardaf, in urma preluarii pachetelor detinute, anterior, de Tender SA si Daniel Voicu, achizitionarea companiei Ardaf de catre Sabile a fost aprobata anterior de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si este in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei.

"Achizitia de azi a participatiei majoritare in cadrul companiei Ardaf este o tranzactie cruciala pentru PPF Investments pe piata din Romania", a declarat directorul PPF Investments, Pavel Kuta. "Este o investitie strategica, prin care intentionam sa repunem compania pe picioare, sa o transformam intr-un factor cheie in sectorul asigurarilor din Romania. Achizitionarea unui pachet majoritar la Ardaf vine in completarea celei pe care am facut-o recent, cand am achizitionat 100% din Roumanie Assurance International S.A. (RAI)", a adaugat Kuta.

PPF Investments a mai precizat in comunicat ca a achizitionat printr-o tranzactie incheiata pe platforma Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pachetul de control, de 56,19% din actiunile Ardaf, detinut de societatea Tender SA. Anterior, Sabile Ltd achizitionase un pachet de 14,60% din titlurile Ardaf, vandut pe 14 februarie de catre avocatul Daniel Voicu, informeaza NewsIn. Firma cipriota este aceeasi care a imprumutat grupul Tender SA cu banii necesari pentru a subscrie la recenta majorare de capital social de la Ardaf.

"Sunt bucuros ca Ardaf are un nou investitor, puternic din punct de vedere financiar, capabil sa contribuie la restructurarea companiei si la cresterea ei, atat in ceea ce priveste asigurarile de viata, cat si asigurarile non-viata", a declarat directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf, Daniel Tudor. "Obiectivul nostru este sa devenim unul dintre primele cinci companii pe piata asigurarilor din Romania, in acest an", a mai spus Tudor.

Fostul presedinte si actionar principal al RAI Asigurari, Daniel Tudor, a fost ales de actionarii societatii de asigurari Ardaf in functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Ardaf. Daniel Tudor a fost propus, pentru aceste functii, de catre actionarul majoritar al Ardaf, Tender SA.

"Daniel Tudor, fost presedinte si actionar al Roumanie Assurance International (RAI Asigurari), a dovedit ca este un bun profesionist in asigurari si am incredere in el ca va reusi sa aiba rezultate foarte bune la Ardaf. Va avea un contract de performanta, ca manager la Ardaf, si astept de la el sa determine dezvoltarea Ardaf la intregul potential al companiei. L-am ales tocmai pentru ca si-a lichidat, recent, participatia de la RAI Asigurari si nu mai constituie un concurent pentru Ardaf, pe piata asigurarilor", a spus, la inceputul lunii februarie Ovidiu Tender, presedintele Tender SA.

Daniel Tudor a fost presedinte al CA si actionar principal la Roumanie Assurance International (RAI) isi vanduse, anterior, participatia de 47,4% din actiunile RAI Asigurari, fondului ceh de investitii PPF Investments, la fel cum au facut si ceilalti actionari ai RAI Asigurari.

Tender a vandut Ardaf Cluj pentru 35 milioane euro