Actionarii Romexterra Bank, controlata de institutia ungara de credit MKB Bank, se vor intalni pe 16 aprilie pentru a discuta schimbarea denumirii bancii in MKB Romexterra Bank si revocarea administratorilor, potrivit NewsIn care citeaza o raportare a bancii.

In cadrul adunarii actionarilor se va discuta revocarea mandatelor administratorilor Adrian Radu, Gheorghe Iliescu si Vasile Rosca. In momentul de fata, pe pozitia de presedinte al consiliului de administratie al Romexterra Bank este Adrian Radu, iar ca vicepresedinti, Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu.

Ceilalti patru membri ai consiliului de administratie al bancii sunt Gerhard Gribkowsky si Ralph Schmidt, membri in conducerea executiva a Bayerische Landesbank, actionarul majoritar al MKB, Tams Erdei, presedintele MKB Bank Nyrt si Neil A. Watson, membru in consiliul de administratie al MKB Bank Nyrt. Actionarii Romexterra Bank vor mai discuta in aprilie strategiei de dezvoltare a bancii, actualizata pentru perioada 2008-2010.

Incepand cu 5 octombrie 2006, Romexterra Bank are ca actionar majoritar banca ungara MKB, membra a grupului german Bayerische Landesbank, care detine 55,36% din actiunile bancii. Al doilea actionar ca pondere in capitalul bancii este fondul PPF Investments, care a reusit sa stranga, in urma unei oferte de cumparare care s-a desfasurat in perioada 21 septembrie - 17 noiembrie, aproximativ 19,3% din actiunile Romexterra, potrivit reprezentantilor companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
OTP Bank România anunță măsuri pentru clienții cu credite în derulare
Setari Cookie-uri