Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a informatizat, pana in prezent, peste doua treimi din reteaua de 1.392 de unitati a institutiei (aproximativ 1.000 de agentii), se arata intr-un comunicat al bancii.

Investitia in sistemul informatic al CEC a fost inceputa in urma cu doi ani si a depasit, pana in prezent, suma de 11 milioane euro. Prin cele aproape 1.400 de sucursale si agentii pe care le detine, CEC reprezinta cea mai extinsa retea bancara din Romania.

"Este un proiect deosebit de important pentru noi, intrucat permite derularea activitatii bancare in aceste agentii in timp real, online cu bazele de date. Fiecare tranzactie bancara este corect derulata si inregistrata in evidentele bancii, direct de catre functionarul bancar, acesta utilizand aplicatii dedicate activitatii sale", a declarat presedintele CEC, Eugen Radulescu.

Modernizarea sistemului informatic, inceputa in anul 2005, va fi continuata si in acest an, cand se va trece si la modernizarea agentiilor CEC si un program intensiv de pregatire a personalului bancar.

CEC detinea active de 7,04 miliarde lei (2,08 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,09% din piata bancara romaneasca, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Piața de asigurări RCA din România, cea mai mare rată a daunei din regiune
Setari Cookie-uri