Actionarii MKB Romexterra l-au ales in consiliul de administratie pe Sándor Patyi, sustinut de actionarul majoritar MKB Bank si au respins candidatura, pentru acelasi loc, a reprezentantului actionarului minoritar PPF Investments, Miroslav Nosal - care este directorul executiv al fondului, informeaza NewsIn. Banca ungara MKB, impreuna cu Bayerische Landesbank, a reusit sa impuna toata conducerea MKB Romexterra Bank, potrivit hotararii actionarilor publicata de banca.

PPF Investments, al doilea actionar al Romexterra, nu are niciun reprezentant, deoarece candidatul propus, Miroslav Nosal - care este directorul executiv al PPF Investments - nu a intrunit suficiente voturi din partea actionarilor.

Astfel, toti cei cinci membri ai consiliului de administratie a MKB Romexterra Bank sunt fie din partea MKB Bank - Tamás Erdei, Neil Watson si Sándor Patyi - fie din partea Bayerische Landesbank, actionarul majoritar al bancii ungare - Gerhard Gribkowsky si Ralph Schmidt. Mandatele fostilor administratori Adrian Radu, Gheorghe Iliescu si Vasile Rosca au fost revocate.

Actionarul majoritar al Romexterra Bank, banca ungara MKB, detine 55,3% din actiuni, in urma unei oferte publice desfasurata tot anul trecut in care a platit 6 lei/actiune. PPF Investments, al doilea actionar ca importanta, are o detinere de 9,29% din capitalul social al bancii MKB Romexterra.

PPF Investments a reusit sa stranga, in urma ofertei de cumparare la pretul de 8 lei/actiune care s-a desfasurat anul trecut in perioada 21 septembrie - 17 noiembrie, aproximativ 19,3% din actiunile Romexterra Bank, potrivit reprezentantilor companiei. Cumpararea s-a facut atat in nume propriu, cat si in numele unor clienti asociati.

MKB Romexterra Bank era, la finalul anului trecut, a 21-a banca din perspectiva activelor de pe piata romaneasca, cu o cota de piata de 0,71%, potrivit datelor bancii centrale. Banca isi propune o crestere a cotei de piata dupa active la 1,1% in acest an si pana la 1,7% in 2010, an in care activele ar trebui sa ajunga la 5,76 miliarde lei, potrivit planurilor de dezvoltare ale institutiei financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri