Prima tranzactie pe piata centralizata a contractelor bilaterale de electricitate cu negociere continua a avut loc joi intre Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si Electromagnetica, la circa o luna si jumatate de la lansarea platformei.

Potrivit datelor OPCOM, pe piata contractelor forward se inscrisesera de la data lansarii comerciale, care a avut loc pe 15 martie, si pana joi un numar de 88 de participanti, in acest moment putand fi tranzactionate oferte pentru livrare incepand cu saptamana 21 din 2007, inclusiv oferte pentru anul 2008, informeaza NewsIn.

Joi, oferta de vanzare propusa de Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) pentru 5 MW, energie electrica livrata in gol de sarcina, perioada de livrare fiind saptamana 20 din 2007, respectiv 14 – 20 Mai 2007, si-a gasit cumparator. Astfel, toate cele cinci contracte au fost atribuite societatii Electromagnetica SA la pretul de 125 Lei/MWh, in prima etapa a sesiunii I.

Functionarea Pietei Centralizate a Contractelor Bilaterale pentru energie electrica este reglementata prin Ordinul nr. 42/2005 emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei si respecta prevederile Legii energiei electrice nr. 13/2007. Piata contractelor forward este destinata tranzactionarii pe baza de oferte tip standardizate si ofera posibilitatea incheierii de contracte bilaterale la termen pentru termene de livrare standard, mai lungi de o luna, cu data de incepere a livrarii ulterioara sesiunii de licitatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri