BRD - Groupe Socit Gnrale (SocGen) va incepe distribuirea dividendelor aferente anului 2006 incepand cu data de 8 iunie, potrivit comunicatului remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii inscrisi in registru la data de 4 mai sunt cei care vor beneficia de plata dividendelor.

Actionarii posesori de carduri emise de BRD sau titulari de conturi curente deschise la BRD - Groupe Société Générale vor primi in mod automat dividendele pe cardul sau in contul curent respectiv. Actionarii care au solicitat plata intr-un cont deschis la alta banca comerciala vor incasa dividendele in contul indicat, conform optiunii acestora.

Actionarii care nu au indicat un cont pentru virarea dividendelor sunt asteptati, incepand cu data de 8 iunie 2007, la orice unitate BRD pentru a solicita plata dividendelor fie prin virament, fie in numerar, se precizeaza in comunicat.

BRD - Groupe Société Générale a transmis fiecarui actionar o scrisoare de informare cu privire la cuantumul dividendelor care i se cuvin si modalitatea de plata a acestora. Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Société Générale din data de 18 aprilie a stabilit un dividend brut de 0,36722 RON pe actiune.

Valoarea totala a dividendelor este de 256,99 milioane lei, care reprezinta 38% din profitul brut realizat in 2006. BRD - Groupe Société Générale a incheiat anul 2006 cu un profit net de 656 milioane lei (194 milioane euro), in crestere cu 19% fata de anul precedent, pe fondul dublarii creditelor pentru populatie.

BRD - Groupe Société Générale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 8,7 miliarde euro. Banca are peste 2,2 milioane clienti, opereaza o retea de peste 600 de unitati si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 5 miliarde euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR clarifică modul în care se va face amânarea ratelor la credite
Setari Cookie-uri