Compania EFG Leasing estimeaza ca valoarea bunurilor finantate ar putea depasi 150 milioane euro in 2007, in urcare cu 72,4% fata de 2006, datorita lansarii unor produse noi si a cresterii numarului de clienti, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Sorin Manolescu.

In 2006, EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank (actionar majoritar al Bancpost) a finantat achizitii de bunuri de peste 87 milioane euro.

"Daca vom mentine ritmul, cred ca vom reusi sa atingem obiectivele propuse pentru 2007, si anume acelea de a ajunge la o cota de piata de 4% din totalul pietei de leasing si 7 - 8% din totalul pietei bancare de leasing, formata din companii afiliate bancilor", a ami spus Manolescu.

Segmentele de leasing pe care compania doreste sa le dezvolte cu prioritate in acest an sunt leasingul de echipamente, in special cele de constructii si industriale si leasingul imobiliar. Directorul general al companiei a precizat ca EFG Leasing a ocupat locul cinci in 2006 intr-un clasament al societatilor care ofera leasing imobiliar.

"Pentru acest segment, am lansat de curand un produs de finantare destinat sectorului corporate, cu o durata de 20 ani, cea mai mare din cate exista in acest moment pe piata", a mai spus Sorin Manolescu. in opinia lui, acest produs va aduce clientilor o adaptare cat mai buna a duratei de finantare cu durata de utilizare a imobilului pe care doresc sa-l finanteze. Pe langa clasicul produs imobiliar de achizitie de imobile existente, compania are si "sale & lease back", precum si leasing de constructie, adica este finantat un proiect imobiliar de la zero, respectiv de la achizitia terenului pana la finalizarea constructiei si chiar dotarea cu echipamente, a adaugat Manolescu.

Sistemul de "sale & lease back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui obiect aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra obiectului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Românii de la Modex vor să pună blockchain în ADN-ul băncilor
Setari Cookie-uri