DeltaStock din Sofia este prima societate de brokeraj straina care deschide un sediu in Bucuresti, lansarea oficiala avand loc maine, in cadrul unei conferinte de presa. Tot maine, reprezentantii companiei vor dezvalui structura actionariatului

DeltaStock va oferi posiblitatea investitorilor romani sa profite de avantajele utilizarii serviciilor complexe de tranzactionare online, care vor fi disponibile si in limba romana.

Societatea este autorizata ca broker FOREX si ACtIUNI, fondata in anul 1998 in Sofia, Bulgaria. Compania ofera servicii de tranzactionare online, utilizand tehnologie de ultima generatie. DeltaStock a dezvoltat in-house platforme avansate pentru accesul in timp real la pietele financiare.

In prezent, pe piata romanesca de capital activeaza 72 de case de brokeraj autohtone.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a inscris in registrul sau, in ultimele doua saptamani 17 societati de brokeraj din Marea Britanie si una din Cipru, ridicand pana aproape de 60 numarul celor care pot activa pe piata romaneasca.

De la inceputul anului si pana in prezent, numarul caselor de brokeraj straine care au cerut sa opereze in Romania de apropie de 60, iar dintre acestea, majoritatea sunt din Marea Britanie si una din Cipru.

Printre ultimele case de brokeraj care au primit atestat din partea CNVM, se afla si Merrill Lynch International. Acesteia i se adauga alte nume cunoscute precum City Credit Capital, Creditex Brokerage LLP, JP Morgan, Cheyne Capital Management, sau BGC Brokers LP.

Desi numarul firmelor straine de servicii financiare se apropie de 60, pana acum niciuna nu a intrat in ringul bursier, pentru a intermedia tranzactii. Potrivit normelor, brokerii straini trebuie sa solicite acest lucru Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Una din conditiile pentru ca o firma de brokeraj sa tranzactioneze pe BVB este ca in respectiva societate sa existe cel putin doi agenti pentru investitii financiare, care indeplinesc cerintele privind autorizarea ca agenti de bursa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Măsuri financiare pentru companii pentru diminuarea efectelor coronavirus
Setari Cookie-uri