Revolut Learn & Earn aduce un al șaselea curs despre criptomonede, prin care utilizatorii aplicației pot afla mai multe informații despre platforma cripto Algorand. Utilizatorii pot obține echivalentul a 15 euro în tokenuri native, dacă rezolvă corect testele de verificare a cunoștințelor, disponibile la finalul lecțiilor.

Un blockchain de layer 1, considerat „verde”, Algorand a fost creat în 2017 de un laureat al Premiului Turing, Silvio Micali, și poate trimite orice activ digital (cum ar fi un NFT sau o criptomonedă) sau poate executa un contract inteligent în 3,7 secunde sau mai puțin.

Utilizatorii pot investi acum în peste 110 criptomonede pe Revolut sau în peste 12 Colecții de Criptomonede, tokenurile fiind grupate după tematică sau tehnologie.

Ca parte a obiectivului său de a fi cel mai sigur loc pentru a tranzacționa, utiliza și învăța despre cripto, Revolut comunică în mod regulat clienților că tokenurile sunt active volatile și prețurile se pot schimba rapid.

Revolut și investițiile în criptomonede

După promoțiile prin care utilizatorii sunt răsplătiți în momentul în care invită alte persoane să își facă cont, Revolut a lansat o campanie prin care aceștia sunt răsplătiți cu criptomonede, pentru rezolvarea unor teste despre activele digitale. Campania Revolut prin care FinTech-ul răsplătește utilizatorii cu criptomonede pentru rezolvarea unor teste din aplicație se numește „Crypto Learn and Earn” și se derulează în mai multe țări. Întrebați de riscurile la care se pot expune românii care tranzacționează aceste active, compania spune că accesul acestui serviciu este, în primul rând, limitat la un anumit tip de utilizatori.

„În extinderea accesului la criptomonede, Revolut a spus întotdeauna că acest tip de investiție se poate să nu fie potrivit pentru toată lumea, tocmai de aceea compania își încurajează clienții să se documenteze despre diferitele criptomonede și despre riscurile și oportunitățile conexe, înainte de a cumpăra sau de a vinde”, a declarat anterior pentru wall-street.ro Andrius Biceika, Deputy CEO Revolut.

Totodată, reprezentantul Revolut spune că aplicația semnalează de fiecare dată că aceste tipuri de active nu sunt reglementate, iar că prin campania desfășurată, aplicația vrea să contribuie la educația financiară a populației.

„Le recomandăm clienților să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor atunci când cumpără sau vând crypto. Semnalăm întotdeauna faptul că domeniul crypto nu este reglementat. Ne dorim să fim cel mai responsabil furnizor de servicii crypto, ajutându-i pe utilizatorii noștri nu doar să înțeleagă sau să integreze soluții web 3, ci și să construim un ecosistem mai sigur în industria crypto”, concluzionează reprezentantul Revolut.

Sursa foto: Revolut România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri