Raiffeisen Bank amână planurile de a părăsi Rusia. De asemnenea, Austria, țara de origine a băncii, încearcă să reia legăturile cu Moscova, au declarat surse pentru Reuters.

Raiffeisen, cea mai mare bancă occidentală prezentă în Rusia, intenționa să renunțe la activitatea sa din această țară în contextul războiului din Ucraina. Ieșirea băncii din Rusia a fost stimulată de presiunile venite din partea autorităților europene de reglementare. Cu toate acestea, Austria și Raiffeisen se opun acestei măsuri în speranța că războiul din Ucraina se va încheia în curând, au declarat surse pentru Reuters.

Între timp, oficialii austrieci își intensifică apărarea RBI în Europa și la Washington, spunând că a fost pe nedrept vizată, au declarat două persoane care au cunoștință de gândirea guvernului, punând la încercare hotărârea occidentală de a izola Moscova.

Deși Austria susține public Ucraina, mai mulți oficiali austrieci au spus că sunt reticenți în ceea ce privește tăierea completă a legăturilor cu Rusia.

Raiffeisen are nevoie de semnătura lui Putin dacă vrea să vândă banca din Rusia

Plecarea din peisajul bancar rusesc al Raiffeisen are nevoie și de aprobări din partea Rusiei. Va fi nevoie de aprobarea Băncii Centrale a Rusiei, a ministerului de finanțe și, în cazul unei vânzări, chiar a președintelui rus Vladimir Putin.

Autoritățile ruse au transmis că „Raiffeisen-ul rusesc” are aproximativ 2.600 de clienți corporativi, 4 milioane de deținători de conturi locale și 10.000 de angajați, și că Rusia nu își dorește ca această bancă să părăsească țara. Un purtător de cuvânt al Raiffeisen International a declarat că banca va continua să caute potențiali cumpărători pentru instituția financiară din Rusia.

Cu toate acestea, ritmul lent al Raiffeisen International a alimentat o dispută cu BCE, care supraveghează banca și care a făcut presiuni pentru ca aceasta și altele, precum UniCredit, să părăsească Rusia. Banca italiană a refuzat să comenteze mai mult cu privire la planurile sale.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri