Volksbank vrea locul cinci in topul bancilor dupa active

Volksbank Romania vrea sa ajunga in doi ani de pe locul zece pe locul cinci in clasamentul dupa active al bancilor, iar pentru finalul acestui an tinta este de a ajunge pe locul al optulea, a spus presedintele bancii, Gerald Schreiner.

Banca era la finalul anului trecut pe locul 11 in acest clasament, cu active de 4,66 miliarde lei (1,38 miliarde euro). Dupa primele trei luni ale acestui an, activele Volksbank Romania urcasera la 1,77 miliarde euro, care plasau banca pe locul al zecelea, conform datelor bancii.

Volksbank Romania si-a propus sa urce inca un loc in clasamentul activelor pana in septembrie si sa termine anul 2007 pe locul al optulea, a mentionat Schreiner. Peste doi ani, banca vrea sa ajunga pe locul cinci in topul bancar dupa active din Romania.

"Pentru actionari, e importanta profitabilitatea, nu pozitia in piata, dar suntem convinsi ca ne vom atinge tintele de profitabilitate, si, in plus, vom putea sa avansam si in clasamentul activelor", a declarat Schreiner.

La finalul anului trecut, Volksbank Romania era depasita in clasamentul dupa active al bancilor romanesti de Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank Romania, HVB tiriac Bank (in prezent fuzionata cu Unicredit in Unicredit tiriac Bank), Banca Transilvania, Bancpost, ING Bank NV - sucursala Bucuresti, Alpha Bank Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni si ABN Amro Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri