Obținerea unui venit suplimentar care să nu presupună efort poate părea un obiectiv dificil de atins. Cu toate acestea, există numeroase strategii și opțiuni pe care le poți pune în aplicare pentru a genera venituri pasive care să lucreze în beneficiul tău fără a fi nevoie să depui eforturi continue.

Dacă ești în căutarea unor idei inovatoare și fezabile pentru a-ți îmbunătăți situația financiară, descoperă în continuarea acestui articol 3 modalități inteligente de a obține un venit suplimentar pasiv.

Deschide-ți un depozit bancar

Prima și cea mai simplă soluție din acest articol care te ajută să obții un venit pasiv este deschiderea unui depozit bancar. Ca să aplici această metodă, ai nevoie de o anumită sumă de bani pe care deja ai economisit-o și pe care să o folosești pentru a-ți crește economiile.

Apoi, tot ceea ce trebuie să faci este să-ți deschizi un depozit online în care să depui economiile. Instituția bancară pe care o alegi îți va plăti o anumită dobândă care, lunar sau la data scadentă, se va adăuga economiilor tale și le va crește valoarea.

Așadar, singura acțiune pe care trebuie să o faci pentru a obține un venit suplimentar pasiv este să alegi cea mai potrivită instituție bancară pentru tine care să-ți ofere o dobândă avantajoasă. Nu uita, însă, că valoarea dobânzii poate fi influențată de suma de bani pe care o depui inițial și de perioada de timp pe care o alegi pentru depozitul tău online.

Investește în acțiuni la bursă

O altă metodă de a obține un venit suplimentar fără prea mult efort este reprezentată de investițiile la bursă.

Prin achiziția unor acțiuni ale unor companii prospere și solid fundamentate, poți beneficia de venituri pasive și de creșterea valorii investiției tale pe termen lung. Iată cum:

Cumperi acțiuni și devii acționar. Multe companii distribuie dividende către acționari, iar acestea reprezintă o parte din profiturile companiei. Prin deținerea acțiunilor, primești o parte din aceste dividende în funcție de numărul de acțiuni pe care le deții. Astfel, poți beneficia de un venit pasiv regulat fără a fi nevoie să faci nimic în plus.

Cumperi acțiuni și le vinzi pentru profit atunci când le crește valoarea. Față de tranzacționarea frecventă pe bursă, investiția pe termen lung în acțiuni reduce riscul asociat cu volatilitatea pieței și oferă o abordare mai stabilă pentru a obține un venit suplimentar.

Cumpără titluri de stat

Titlurile de stat reprezintă o altă modalitate eficientă de a obține un venit pasiv, oferindu-ți oportunitatea de a câștiga bani prin intermediul dobânzilor. Acestea sunt certificate emise de guvernul unui stat și reprezintă datorii pentru statul emitent.

Există 2 categorii de titluri de stat:

  • Titluri de stat pe termen scurt – valori mobiliare cu scadență până la 1 an. Acestea sunt titluri de stat pe care le poți cumpăra la un preț mai mic decât valoarea nominală, urmând ca, la scadență, să încasezi valoarea nominală și să te bucuri de profit.
  • Titluri de stat pe termen mediu sau lung – obligațiuni de stat cu o scadență de peste 1 an vândute la valoarea nominală la care statul plătește anual o dobândă. De regulă, plata se face anual, la aniversarea emisiunii, conform condițiilor din prospectul de emisiune. Această opțiune este considerată a fi o alternativă la depozitele bancare, însă, de cele mai multe ori, dobânzile practicate de bănci sunt mai mari decât cele primite de la stat.

Indiferent dacă vrei să-ți completezi veniturile existente, să economisești pentru o vacanță de vis sau să-ți asiguri viitorul financiar, strategiile prezentate aici pot fi adaptate nevoilor și obiectivelor tale financiare. Pune-le în aplicare pe cele pe care le consideri potrivite pentru tine și bucură-te de veniturile financiare pe care ți le dorești.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri