Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat tranzactionarea derivativelor dupa ce BVB a transmis arbitrului pietei formele finale ale reglementarilor, a declarat pentru NewsIn, Paul Miclaus, vicepresedintete al CNVM.

In cadrul adunarii generale anuale a BVB, din luna mai, s-au aprobat regulamentele de functionare ale unei piete la termen la BVB, cuprinse in Cartea II a Codului Bursier. Ulterior, au fost trimise la CNVM pentru aprobare.

"Comisia a cerut Bursei de Valori Bucuresti sa faca anumite modificari, iar formele finale au fost depuse vinerea trecuta si luni, pentru Casa romana de Compensare si reglementarile pentru piata", a mai spus Miclaus.

Citeste si:

Directorul general al Bursei, Stere Farmache, nu a dorit sa comenteze chestiunea tranzactionarii derivativelor "pana la o instiintare oficiala din partea CNVM".

Potrivit unui calendar anterior, la Bursa de Valori Bucuresti se vor tranzactiona instrumentele derivate pe indicele BET, apoi contracte contruite pe indicele BET-FI, care reflecta evolutia celor cinci societati de investitii financiare, pentru ca ulterior sa fie tranzactionate si contracte la termen construite pe titluri listate.