Revolut, una dintre cele mai populare aplicații de transfer de bani din România, și-a anunțat clienții cu privire la modificarea mai multor comisioane, cea mai importantă măsură fiind introducerea unui comision minim pentru orice transfer către un alt card non-Revolut.

În prezent, Revolut percepe un comision variabil de 0,7% pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card. Acest lucru înseamnă că dacă trimiți 1.000 euro, vei plăti 1.007 euro.

Începând însă cu data de 8 ianuarie 2024, clienții Revolut vor fi taxați fie cu 0,7% din valoarea tranzacție fie cu 0,2 euro – oricare dintre cele două valori va fi mai mare (în funcție de tranzacție).

Practic, oricine va trimite bani de pe cardul său Revolut pe un card non-Revolut, va plăti de anul viitor un comision mai mare atât timp cât suma transferată este sub 28 de euro. Cei care fac plăți de peste 28 de euro vor avea practic același comision ca până acum.

De ce se schimbă comisioanele? Verificăm constant structura comisioanelor acestora pentru a ne asigura că rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe”, au motivat reprezentanții Revolut recentele modificări de comisioane.

Revolut subliniază că această modificare nu afectează transferurile către alte carduri/conturi Revolut, alimentările cardului revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

Modificare de mai sus afectează clienții Revolut din țările SEPA: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia sunt țări SEPA, precum și Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE): Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

De asemenea, aceleași comisioane pentru SEPA se vor aplica pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

Comisioane la plățile către carduri din țări non-SEPA (Rep. Moldova)

Revolut a anunțat și că la 8 ianuarie 2024 scade comisionul variabil pentru transferurile instantanee către carduri non-Revolut de la 2,3% la 1% pentru 16 din afara SEPA. Acest lucru înseamnă că dacă trimiți 1000 € către una dintre aceste piețe, vei plăti 1010 € în loc de 1023 €.

”Cu toate acestea, vom crește și vom modifica valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de card pentru aceste 16 țări. Momentan, percepem 0,50 $, dar începând cu 08/01/24, vom percepe 1 € (sau echivalentul în moneda în care faci transferul)”, au mai adăugat reprezentanții Revolut.

Țările afectate de modificare: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Comisioanele pentru transferurile instantanee către carduri non-Revolut din toate celelalte țări din afara SEPA, în afara celor menționate mai sus, rămân neschimbate.

Aplicația percepe momentan un comision variabil de 2,3% sau comisionul minim de 0,50 $ (sau echivalentul în moneda în care faci transferul), oricare ar fi mai mare, pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card.

Sursa foto: Revolut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri