Mai mulți utilizatori Revolut au fost înștiințați de către companie că nu vor mai avea acces la conturi IBAN de România. Este vorba despre utilizatorii care și-au făcut conturi în România și apoi au precizat că s-au stabilit în Regatul Unit al Marii Britanii.

„Din păcate nu îți vom mai oferi suport pentru conturile IBAN de România începând cu 28 martie. Acest lucru înseamnă că nu vei mai putea folosi contul IBAN începând cu acea dată. Cu toate acestea, contul tău de RON nu va fi afectat și vei putea folosi IBAN-ul aferent Regatului Unit al Marii Britanii pentru a trimite și primi bani”, explică Revolut în mesajul trimis utilizatorilor.​

Aceștia precizează că nu le mai pot oferi IBAN-uri de România utilizatorilor rezidenți în Regatul Unit al Marii Britanii din motive „operaționale” și speră că acest lucru se va schimba în viitor.

Ce se schimbă după eliminarea IBAN-ului de România?

Revolut precizează că, după 28 martie 2024, orice plată trimisă către IBAN-ul de România al acestor utilizatori rezidenți în Regatul Unit al Marii Britanii va fi returnată către cel care a trimis-o. Pentru a preveni astfel de situații, compania le recomandă utilizatorilor să îi înștiințeze pe cei cu care știu că vor avea astfel de tranzacții și să le ofere IBAN-ul de Regatul Unit al Marii Britanii.

Contactați de către wall-street.ro, reprezentanții Revolut au confirmat faptul că acest mesaj a fost transmis către utilizatorii din Regatul Unit al Marii Britanii.

„Revolut nu va mai putea oferi IBAN local (RO) rezidenților în Regatul Unit și ne cerem scuze pentru orice inconvenient. Utilizatorii Revolut rezidenți în Regatul Unit pot în continuare să dețină și să facă plăți, să primească și să trimită sume în lei românești utilizând Revolut. Serviciile pe care le oferim clienților din România rămân neschimbate, aceștia au în continuare acces la IBAN local, ca și până acum”, au transmis reprezentanții Revolut pentru wall-street.ro.

Sursa foto: Revolut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri