Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a dat autorizare prealabila ca administrator de fond de pensii private obligatorii (pilonul II) societatii Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA, a informat institutia.

Ca urmare a obtinerii autorizarii prealabile de la CSSPP, administratorul de pensii al grupului Allianz-Tiriac poate sa inregistreze modificarile actului constitutiv necesare activarii pe pilonul II la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Compania era deja autorizata ca administrator de pensii facultative (pilonul III), iar legea permite unei societati de pensii constituite in baza legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative sa administreze, in afara de fonduri de pensii pe pilonul III, si un fond de pensii pe pilonul II, se spune in comunicat. In acelasi timp, o societate de pensii constituita in baza Legii nr. 411/2004 privind pensiile administrate privat (obligatorii) poate administra un fond de pensii pe pilonul II si mai multe fonduri de pensii facultative, in baza a doua decizii distincte de autorizare emise de catre CSSPP, potrivit legislatiei.

Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA este a 12-a societate de administrare de fonduri de pensii private autorizata prealabil sa opereze pe pilonul II, dupa ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA si Generali Fond de Pensii SA.

BCR Administrare Fond de Pensii SA a anuntat marti ca societatea a fost inregistrata la Registrul Comertului in baza autorizarii prealabile obtinuta de la CSSPP, urmand sa faca demersurile pentru obtinerea autorizatiei de functionare a administratorului si a schemei de pensii.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cine este noul director general al Allianz-Tiriac Pensii Private