Compania Romexterra Leasing IFN, divizie a bancii MKB Romexterra Bank, a finantat bunuri in valoare de sase milioane euro in primele cinci luni din 2006.

"Romexterra Leasing IFN SA si-a dublat numarul de contracte de leasing in primele cinci luni ale anului pana la 648, fata de acelasi interval din 2006, cand au fost inregistrate 328 de contracte", a precizat Constantinescu. Pana la sfarsitul acestui an Romexterra Leasing estimeaza incheierea a 2.500 de contracte, fata de 1.049 cat s-au inregistrat in 2006.

Leasingul pentru autovehicule are o pondere de 80% in structura portofoliului, leasingul pentru echipamente 18%, iar cel pentru imobile restul de 2%. "De la inceputul anului 2007, pe langa autoturisme si autovehicule utilitare, compania a intrat pe segmentul finantarilor de camioane, semiremorci si cel al autovehiculelor utilizate in domeniul constructiilor", a mai spus presedintele Romexterra Leasing.

Citeste si:

Cererile pentru finantarea autovehiculelor isi mentin trendul ascendent, insa se remarca o tendinta de crestere a finantarilor pentru bunuri imobiliare. De asemenea, domeniul constructiilor se dezvolta semnificativ, fapt ce conduce la o crestere a solicitarilor pentru finantarile de autovehicule si echipamente utilizate in acest domeniu, a adaugat Constantinescu.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere de 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.