Compania Prima Pensie Fond de Pensii S.A., membra a grupului international Prva, partener al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), are ca obiectiv atingerea unui numar de 350.000 de clienti pentru fondul de pensii private obligatorii, adica 10% din piata.
Pentru a-si atinge scopul propus, “Prima Pensie” isi construieste propria retea formata din consultanti de asigurari, dar va folosi si parteneriate cu brokeri de pensii. In acest moment exista 80 de angajati care se vor ocupa de coordonarea operatiunilor din teritoriu.

Compania constituita in Romania este cea de-a saptea societate infiintata de Prva Group in Europa Centrala si de Est. „Prima Pensie” va opera initial pe Pilonul II (pensiile obligatorii suplimentare), urmand ca, ulterior, sa isi extinda activitatea si pe Pilonul III (pensiile facultative).

„Capitalul social initial al companiei Prima Pensie va fi sporit in mod constant, pentru a acoperi investitiile necesare desfasurarii activitatilor. Batalia pentru atragerea de asigurati se va da in prima perioada a intervalului de patru luni stabilit de statul roman si va fi decisiva pentru situarea pe piata. Experienta pe care o avem in alte state ne-a aratat ca pozitia dobandita initial tinde sa se pastreze pe o perioada indelungata”, a declarat Alenka Znidarsic Kranjc, CEO Prva Group.

Damjan Mencej, presedinte al companiei Prima Pensie, completeaza: „Compania noastra beneficiaza de toate ingredientele pentru asigurarea succesului: avem ca finantator Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), detinem o experienta solida in administrarea de pensii private, acumulata in alte tari din Europa Centrala si de Est aflate in tranzitie si, mai ales, facem parte dintr-un grup cotat ca cel mai important fond de pensii din Europa. In urmatoarele patru luni, activitatea si atentia grupului Prva se vor axa pe startul pensiilor obligatorii din Romania”.

Infiintat in anul 2000, Grupul Prva este lider pe piata furnizorilor de pensii facultative si obligatorii in Slovenia si Sud-Est-ul Europei, cu 7 filiale in 7 tari: Slovenia, Macedonia, Kosovo, Serbia, Albania, Ucraina si Romania. Detine pozitia de lider in Slovenia si in Macedonia, cu o cota de piata de 22,5% si respectiv 54%, avand totodata o dezvoltare sustinuta in celelalte tari.

Recent, grupul sloven a beneficiat de o investitie de 8 milioane de Euro din partea BERD (insemnand 20% din actiunile Prva Group) care va furniza fonduri suplimentare pentru infiintarea si extinderea fondului de pensii al grupului Prva si a filialelor de management al activelor pe pietele din Europa Centrala si de Est.

La data de 31 mai 2007, grupul Prva detinea in Macedonia, Serbia, Slovenia si Kosovo,
o valoare a activelor de management de peste 100 de milioane de Euro si o structura manageriala formata din peste 125 de manageri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri